5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

TMO'lar alıma başladı

YOZGAT'TA TMO'LAR ALIM YAPMAYA BAŞLADI

Yozgat'ın Yerköy İlçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 21 Haziran itibariyle alımlara başladı.

Yozgat'ın Yerköy İlçesi TMO Şube Müdürlüğü ve Sekili Beldesi TMO Ajansı 2010 yılı hasat sezonu alımlarına başladı.

21 Haziran'dan itibaren hububat alımı yapmaya başlayan Yerköy ve Sekili TMO 6 günde 2 bin tonun üzerinde arpa ve buğday alımı yaptı. Alımların sabah saat 07.00 ile akşam saat 19.00 aralarında yapıldığını belirten TMO yetkilileri, alımlarda her hangi bir sıkıntının olmadığını, TMO ya gelen kamyon ve traktörlerin aynı gün içerisinde malını teslim ettiğini söyledi.

Bu yıl tüccarlarında geçmiş yıllara göre daha yüksek fiyattan almasından dolayı bazı çiftçilerin ürününü ticaret borsalarındaki tüccarlara sattığını ifade eden yetkililer, buda TMO'da ki alımların geçen yıllara göre biraz daha aşağı düştüğünü belirttiler. Geçen yıl günde ortalama bin 500 ton alım yapıldığını ifade eden yetkililer, bu yıl ortalama 350 ton hububat alımını gerçekleştiğini söyledi.

Öte yandan nakliyecilere ürünlerini taşıtan çiftçiler, nakliyecilerin fiyatları yükselttiğini belirterek,"nakliyeciler, daha önce 270 TL'ye taşıma yaptıkları aynı mesafeye şimdi 500 TL istiyorlar. Nakliyeciler kooperatiflerinden taşımaya bir standart getirmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

YOZGAT'TA TMO'LAR ALIM YAPMAYA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 13:27:01
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 16:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?