6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Toplu sözleşmede mutlu son

SARIKAYA BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Yozgat'ın Sarıkaya Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şubesi arasında yapılan görüşmeler sonucunda 51 işçiyle toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sarıkaya Belediyesi düğün salonunda yapılan görüşmelere Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Hizmet-İş Sendikası Sarıkaya Temsilcisi Cafer Şensoy, Belediye Meclis Üyesi Halil Yıldız, Ali Baskırcı ve işçiler katıldı. Görüşmeler sonrasında anlaşmaya varılırken, 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2 yıllığına imzalanan sözleşmede, birinci altı ay için yüzde 8, ikinci altı ay için yüzde 5, ikinci yıl ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için ise yüzde 6 zam öngörüldü.

Sözleşmenin imzalanmasından sonra bir konuşma yapan Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, imzalanan sözleşmenin işçiler açısından sevindirici bir sonla tamamlandığını belirterek, "Ortalama işçilerimizin maaşına 100'er TL zam geldi. Belediye başkanımız ‘işçinin hakkı ne ise onu yapın’ dedi, bu davranışından dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Yaptığımız sözleşmenin işçilerimize, belediyemize ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osmasn Erbir ise, üçüncü defa toplu sözleşme imzaladıklarını belirterek, "Üç defadır da sendikamızın bize önerdiği fiyatlarla bizim önerdiğimiz fiyatlar arasında hemen hemen hiç fark yok denecek kadar azdır. Gönül arzu ediyor ki siz değerli çalışanlarımıza daha fazla imkan tanıyalım, daha fazla ücret verelim, daha fazla sosyal hak verelim. Ama Türkiye gerçeği de belediye bütçe imkanlarımız da belli, hepiniz biliyorsunuz. Ama biz yinede diğer kamu çalışanlarının çok çok üzerinde ücret verdik. Biz hep birlikte Sarıkaya'ya hizmet için varız. İlk hedefimiz bu olmalı. Her birimde her görevde bulunan arkadaşın görevi bana göre kutsaldır. Benim görevim belediye başkanı olarak ne kadar kutsalsa, sokak temizliği yapan arkadaşımın görevi benimkinden daha kutsaldır. Her arkadaşın o bilinçle çalışması ve aldığı ücreti de helal ettirmesi lazım. O düşünceyle hareket etmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.

SARIKAYA BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
SARIKAYA BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 13:05:04
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 14:16:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?