6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Üniversitede mezuniyet coşkusu

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde lisans ve ön lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Bozok Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, PMYO Müdürü Hüseyin Pekdemir, daire müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, törene katılan öğrenci velilerine seslenerek, "Eğitim yaşamları boyunca çocuklarınıza maddi ve manevi her türlü desteği büyük bir fedakarlıkla sundunuz. En kötü ve en zor anlarında, en büyük destekçileri olarak yanlarında yer aldınız. Öğrencilerimiz de bu fedakarlıklar karşısında üzerlerine düşen görevi yerine getirerek programlarını başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazandılar. Bugünde birlikte yaşadığınız bu haklı gururu ve mutluluğu bizlerde öğretim elemanları olarak, aynı heyecanla paylaşıyoruz" dedi.

Konuşmasında mezun olan öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Varinli, üniversiteli olmanın hiç kolay olmadığını belirterek, "Sizler zoru başardınız, üniversiteli oldunuz. Üniversitedeki eğitim ve öğretim programınızı da başarıp son yılınıza geldiniz ve mezun olmaya hak kazandınız. Genç arkadaşlarım, birazdan yaşamınızda yeni bir dönemi başlayacak. Bu dönem de birçok zorluklar sizleri bekliyor. Bu zorlukların en başında da iş bulma sorunu yer alıyor. Ancak, üniversitemizin verdiği eğitim öğretimle bu zorlukların üstesinden geleceğinize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ise, Bozok Üniversitesi'nin Türkiye'ye beyin gücü yetiştirdiğini belirterek, "Bozok Üniversitesi'nden aldığınız bilgileri hayat üniversitesinde uygulayacaksınız. Bozok Üniversitesi sizin geleceğinize bir ışık tuttu, işte tutulan bu ışıkla hayat boyu teknolojik gelişmeyi ve mesleğinizde daha ileride olmayı, Türkiye'yi daha güçlü etmek için üzerinize düşen görevi yapacağınıza inanıyorum. Bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından okul birincileri yaş kütüklerine isim plakalarını çakarken, dereceye giren öğrenciler ise plaketle ödüllendirildi. Ödül töreninin ardından öğrenciler keplerini fırlatarak, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 20:16:52
Güncelleme :19 Haziran 2009 Cuma 13:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?