6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Vakıflar Genel Müdürü Yozgat'ta

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Yozgat'ta restorasyon çalışması devam eden Çapanoğlu Büyük Camii'nde incelemelerde bulundu.

Vakfılar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seçkin, Vakıflar Sivas Bölge Müdürü Yakup Şimşek, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Belediye Başkanı Yusuf Başer ile birlikte Yozgat'ta bulunan tarihi eserleri inceledi.

Önce restorasyon çalışması yapılan Çapanoğlu Büyük Camii'nde incelemelerde bulunan Beyazıt, Çapanoğlu Camii'nin Yozgat'ın en muteber tarihi eserlerinden biri olduğunu belirterek, "Cami içerisindeki yazıları, taşları ve değerleri ile önemli bir kültür varlığımızdan birisidir. Camide yapılan onarım çalışmalarını inceledim. Camiyi Ramazan ayına kadar yetiştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Daha önce geldiğinde Yozgat'ta bulunan tarihi camilerin durumunun içler acısı olduğunu dile getiren Beyazıt, "Yozgat'taki vakıf eserlerinin bakıma, ilgiye ve alakaya muhtaç olduğunu görmüştük. O zaman verdiğimiz talimatla restorasyon çalışmalarına başlanıldı. Bazı camilerimizin restorasyon çalışmaları tamamlandı, diğer camilerimizde inşallah 2010 yılından itibaren onarıma alınacak. Ayrıca Yozgat Belediyemizin Çapanoğlu Camii etrafına hazırladığı proje anıtlar kurulundan çıktığı zaman, o projeye de vakıflar olarak gerekli desteği sağlayacağız. Ayrıca valiliğimiz tarafından hazırlanan İpek Yolu üzerinde bulunan 4 kervansaray için hazırlanan restorasyon çalışması konusunda da gerekli desteği vereceğiz. Bizim Yozgat halkından isteğimiz vakıf eserlerine iyi bakmaları ve korumalarıdır" dedi.

Daha sonra bir açıklama yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek ise, Vakfılar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt ve diğer görevlilerle birlikle Yozgat'ın tarihi ile özdeşleşmiş camiler ve vakıf eserlerini incelediklerini belirterek, "Çapanoğlu Camii'nin en kısa zamanda onarımı tamamlanacak. Bunun yanında valilik olarak 4 kervansaray için onarım projesi hazırladık. İnşallah bu kervan saraylar için Vakıflar Genel Müdürlüğü gerekli desteği sağlayacak" şeklinde konuştu.

Restorasyonları tamamlanan camilerde incelemede bulunan Vakıflar Genel Müdürü ve beraberindekiler, Çemsan altında bulunan ve daha önce 18 madde uygulaması ile vasfı değiştirilen vakıflara ait arsada da incelemelerde bulundu. Yozgat Çamlık Milli Parkı'nı da gezen Genel Müdür Beyazıt, daha sonra Yozgat'tan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 14:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?