7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Vali Çiçek ilçelerin sorunlarını dinledi

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yenifakılı ve Boğazlıyan ilçelerine yaptığı ziyarette vatandaşların dert ve sorunlarını dinledi.

Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinde yaptığı gezi ve incelemelerden sonra Bektaşlı Beldesine geçen Vali Amir Çiçek, burada vatandaşların dert ve sorunlarını dinledi.

Bektaşlılar, adrese dayalı nüfus sistemi sonuçlarına göre belediyelerinin kapanacağını belirterek, hizmetlerin aksayacağından tereddüt ettiklerini dile getirirken, bazı vatandaşlarda, geçimini çiftçilik yaparak sürdürdüklerini, ancak, tarım ilçe müdürlüğünden yeterince destek göremediklerini söylediler.

Çiftçilikten zarar ettiklerini ve zor durumda olduklarını ifade eden Hüseyin Aslantaş isimli bir çiftçi, "Alternatif ürün için tohum desteklerinden hiçbir zaman yararlanamıyoruz. Tarım il müdürlüğü yonca, fiğ ve değişik ürünlerden tohum desteği veriyor. Biz hiçbir zaman yararlanamıyoruz. Tarım İlçe Müdürlüğüne gittiğimizde bize konudan bilgilerinin olmadıklarını söylüyorlar. Meyve fidanı dağıtılıyor bizim ilçemizdeki çiftçilere verilmiyor" dedi.

Bazı çiftçiler ise Bektaşlı bölgesinde pancar ekiminin yaygın olduğunu ancak kuyu ruhsatlarının durdurulduğunu belirterek, "Bektaşlı, Uzunlu barajı sulama havzası içerisinde yer alıyor. Ancak uzunlu barajından su gelmediği için pancarımızı sulayamıyoruz. Kuyu açıyoruz, kuyulara ruhsat verilmiyor. Ruhsat verilmediği için de elektrikle sulama yapamıyoruz. Benzin ve Mazotla çalışan su motorları kullanmak zorunda kalınca da zarar ediyoruz. Biz kuyularımaıza ruhsat verilmesini ve kuyu başlarına elektrik çekilmesini istiyoruz" dedi.

Yusuf Gülduran isimli çiftçide 2 traktörü ile 400 dekar buğday, 80 dekar da pancar ektiğini belirterek, "Yaptığımız çiftçilikten bir şey kazanamıyorum. Devlet bana bir askeri ücret versin, ben tüm mal varlığımı vermeye hazırım. Şuanda çiftçilikle geçimizi sağlayamıyoruz. Hayvancılık yapalım istiyoruz, ne tarımdan yonca tohumu nede hayvan alabiliyoruz" dedi.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Amir Çiçek, vatandaşların devlet hizmetlerinden eşit şekilde yararlanacağını belirterek, "Bugün Bektaşlı Beldesine vatandaşlarımızın dert ve sorunlarını dinlemek için geldik. Vatandaşlarımızın sorunların dinleyip çözüm yolları araştıracağız. Burada adrese dayalı nüfus sistemi sonuçlarına göre nüfusu 2 binin altında çıkmasından dolayı belediyemiz kapatılacaktır. Bu bir kanuni düzenlemedir ve mecburen uyulacaktır. Ancak burada belediyenin kapatılmasıyla hizmetler durmayacak, hizmetler özel idareler aracılığıyla aynen sürülecektir. Diğer konularda ise ilgili kurumlarla görüşülüp sorunların çözümü yönüne gideceğiz" dedi.

Çiftçilere, topraklarına sahip çıkmalarını, topraklarını modern tarıma uygun olarak işlemeleri gerektiğini hatırlatan Vali Çiçek, "Yozgat'ın gelişimi tarım, hayvancılıktan geçmektedir. Bu nedenle çalışıp eni iyi tarımı, en iyi hayvancılığı yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 09:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?