5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Vali Çiçek'ten kene uyarısı!

YOZGAT VALİSİ AMİR ÇİÇEK,  KENELERE KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına neden olan kenelere karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların araziye çıktığını belirten Yozgat Valisi Amir Çiçek, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl vatandaşlarımıza sprey dağıtılmayacak, ancak kenenin daha kolay çıkartılması için kene kartı dağıtılacak" dedi.

Kene sayısının azaltılması ve bir anda yok edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Vali Çiçek, "Halkımız kene ile yaşamasını öğrenecek. Araziye çıkarken, kenenin daha rahat görülebileceği açık tonlu elbiseler giyecek, pantolon paçalarını çoraplarının içen koyacak. Arazi veya piknik dönüşü mutlaka vücudunu kontrol edecek. Kene konusunda Tarım İl Müdürlüğümüz, köylerde hayvanları ilaçlama çalışması sürüyor. Yine Sağlık Müdürlüğümüzün ev ev eğitim çalışması yapıyor. Şu ana kadar 242 köy ve mahalle gezilmiş 14 bin 210 haneye ulaşılmış 60 bin 113 kişiye eğitim verilmiştir. Eğitimlerimiz halen devam etmektedir. Üzerinden kene çıkan vatandaşlarımızdan isteğimiz, mutlaka ve mutlaka bir sağlık kuruluşuna müracaat etmeleridir. Sağlık kuruluşuna müracaat eden hastalar takibi yapılmaktadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 19:11:03
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 19:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?