7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Valilik el işlerini pazarlayacak

Yozgat Valisi Amir Çiçek, kadınların evlerinde yaptıkları el işlerini ekonomiye kazandırmak için hazırladıkların projenin kabul gördüğünü ve Devlet Planlama Teşkilatı'ndan da kaynak sağlandığını söyledi.


Yozgat halkının el becerilerinin yüksek olduğunu, ancak bunu değerlendirip üretime katmadıklarını gördüklerini belirten Vali Çiçek, "Özellikle kadınlarımızın bu el becerilerini ekonomiye kazandırmalarını sağlamak için mikro kredi uygulamasını başlattık. Mikro krediye 300'e yakın kadınımız müracaat edip, kredi aldı. Bu kadınlarımızın tamamına yakını aldıkları kredi ile çalışıp evlerinin, çocuklarının ihtiyacını karşılamaya başladı. Önümüzdeki günlerde mikro kredi alıp üretim yapan kadınlarımızın ürettikleri ürünleri sergileyip pazarlayacağız" dedi.


Yozgat'ın Ankara girişinde Sarıhacılı köyü yakınlarında yol üzerine bir hediyelik eşya satış yeri yapacaklarını ifade eden Vali Çiçek, "Yapacağımız bu yerde Yozgat'ın kültürünü, yemeğini, sanatını tanıtacağız. Yoldan geçenlere kadınlarımızın yaptıkları el sanatlarını, yiyeceklerini sunacağız. Burada hem kadınlarımız tarafından yapılan el işi hediyelik eşyalar satılacak hem de Yozgat'ı tanıtmış olacağız. Sarıhacılı köyündeki yerimizi tamamladıktan sonra Muslubelen mevkiine de ikincisini yapacağız" dedi.


Sorgun ilçesinde atıl bulunan Zahire Pazarı'nı belediyeden alarak Sorgun Genç İş Adamları Derneği ile birlikte Sosyal Dönüşüm Projesi kapsamında değerlendireceklerini ifade eden Vali Çiçek, "Bu projemize Devlet Planlama Teşkilatı'ndan kaynak sağlandı. Burada da el sanatları merkezi yapacağız. Amacımız Yozgat'ta kadınlarımızı ekonomi içerisinde yer almasını sağlamak, bunu yaparken de ilimizi tanıtmaktır.

Yozgat'ı tanıtmak için turizm seyahat acentelerini ilimize davet edeceğiz. Yozgat'ı turizm paketi içine aldırmak istiyoruz. Tarihi mekanlarımızı tanıtacağız. Yozgat'a bir ivme kazandırmak istiyoruz. İlimizde kaplıca turizmini geliştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 20:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa güzeltaş. IP: 78.175.133.xxx Tarih : 28.12.2008 21:47:55

umarım fedakar yozgat kadını hakettiği kazancı alır. bu projeyi hayata geçiren yozgat valiligine ve emegi geçen herkese çok teşekkür ediyorum. istanbuldan valiligin çalışmalarını takip ediyorum. ve gerçekten gurur duyuyoruz. yozgatlı hemşerilerimize hayırlı olsun. haa birde o tesislerde testi kebabı da sergilensin . bu yemegin reklamını güzel yapıp tanıtmalıyız.