5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

'Yaban Hayatı' sergisi açıldı

YOZGAT'TA ORMAN HAFTASI KUTLAMALARI SÜRÜYOR

Yozgat İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Orman Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında resim sergisi açtı.

İl Kültür Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen resim sergisinin açılışına Yozgat Vali Vekili Atilla Selami Abban, İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, öğrenciler ve davetliler katıldı. Yozgat'ta 'Yaban Hayatı' konulu resim sergisinin açılışı yapıldıktan sonra salona geçildi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, dünya nüfusunun hızla artması doğal dengenin bozulmasına neden olduğunu belirterek, Hızlı sanayileşmenin etkisi gibi nedenlerle tüm canlıların yaşamını sürdürdüğü dünyada, doğal kaynakların kirletildiğini ve bunun sonucunda erozyon, sel, çığ, heyelan, asit yağmurları ve sera etkisinin küresel ısınmayı tetikleyerek yeryüzündeki canlı hayatını ve onun yaşam ortamını tehdit eder hale getirdiğini söyledi.

Havanın, toprağın, suyun ve bunların oluşturduğu doğal güzelliklerin korunmasının, gün geçtikçe önemi artan bir konu olarak insanoğlunun gündeminde yer alması gerektiğini ifade eden Ayyıldız, "Sürdürülebilir doğal kaynak yönetiminin önemi her geçen gün daha iyi anlaşılmakta, doğal kaynakların korunması konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerekir" dedi.

Açılış konuşması sonrasında öğrenciler tarafından şiirlerin okundu. Program, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan film gösterimi ve öğrencilere fidan dağıtımı ile son buldu.

YOZGAT'TA ORMAN HAFTASI KUTLAMALARI SÜRÜYOR
YOZGAT'TA ORMAN HAFTASI KUTLAMALARI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 13:05:03
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 18:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?