6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yenifakılı'ya 'Öğretmen Lisesi'

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Yenifakılı Anadolu Öğretmen Lisesi'nin önümüzdeki eğitim yılında hizmete açılacağını söyledi.

Açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Gamsız, Yozgat'ta kaliteli ve nitelikli lise sayısını artırmak için çalışmalarını sürdüğünü belirtti.

Atatürk Teknik Lisesi'nden sonra Yenifakılı ilçesine de Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açıldığını belirten Gamsız, "Yenifakılı ilçesinde bakanlık makamının uygun görüşü ile Adem Karacabay tarafından yaptırılan bina Anadolu Öğretmen lisesine dönüştürüldü. Bu okulumuzun 200 kişilik pansiyonu olması da ayrıca bir avantaj sağlamaktadır. Bu sene kılavuza girecek olan okulumuzu Türkiye genelinde öğrencilerimiz tercih edebilecekler. Hem Anadolu Öğretmen Lisesi hem de pansiyon binasını yapan Adem Karacabey'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yozgat merkezde inşaatı devam eden fen lisesinin de tamamlanarak bu yıl hizmete açılacağını ifade eden Gamsız, "Amacımız ilimizdeki nitelikli liselerin sayılarına artırarak orta öğretimden çok başarılı öğrenci yetiştirmek suretiyle yüksek öğretime hızlı ve kolay geçişi sağlamaktır. Bu sene yaz boyunca milli eğitim müdürlüğü olarak çok hızlı ve performansı yüksek çalışma içerisinde olacağız. Tabi ki yeni inşaat büromuz çok yoğun bir mesai harcayacak. Acil onarım ekibimiz bir taraftan kendi programladığı işleri yaparken diğer yandan da ihaleli işlemlerimiz devam edecek. Okulların, kurumların, yurtların donanımı bakımından çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 19:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?