5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yerli kiraz tezgaha indi

YERLİ KİRAZ TEZGAHA İNDİ

Yozgat'ta yerli kiraz tezgahlarda satışa sunuldu.

Yozgat'ta son yıllarda yapılan meyveciliği geliştirme çalışmaları çerçevesinde oluşturulan kiraz bahçelerinde ürünler toplanmaya başladı. Yozgat Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, il genelinde 4 yılda 240 dekar alanda sertifikalı kiraz bahçeleri oluşturulduğunu belirterek, "Bu bahçelerin bir kısmından ürünler alınmaya başladı. Fidanlar daha küçük olduğu için önümüzdeki yıllarda ürünler daha fazla olacaktır. Kiraz, Yozgat yöresinde iklime uygun bir meyvedir. Dikilen fidanlarda bir adaptasyon sorunu yoktur. Tarım il müdürlüğü olarak 2006 yılında başladığımız sertifikalı kiraz bahçelerinin, önce iklime uygun olup olmadığı kontrol edildikten sonra bahçeler büyütüldü. 2006 yılında 30-40 dekar olan kiraz bahçeleri bu yıl oluşturulan 110 dekar alanla birlikte toplam 240 dekar alana ulaştı" dedi.

Yozgat'ta meyveciliğin geliştirilmesi konusunda elma bahçeleri de oluşturulduğunu ifade eden Koçak, "Elma bahçesi oluşturulmaya kirazdan önce başlanılmış, 5 yıl içerisinde 933 dekar alanda elma bahçeleri oluşturulmuştur" diye konuştu.

Ürettiği kirazları pazarda satışa sunan çiftçiler, aldıkları üründen memnun olduklarını belirterek, "Kiraz bahçesini oluşturalı 3 yıl olmasına rağmen ürün almaya başladık. Fidanlar fazla büyük olmadığı için önce kendi ihtiyacımızı karşılıyoruz artanı da satıyoruz" diye konuştu. Evlerinin bahçesinde bulunan kirazları satışa sunan Ahmet Orakçı, yerli kirazın kilosunu 1,5 TL'ye sattıklarını belirterek, il dışından gelen kirazın ise kilosunun 2 TL'ye satıldığını söyledi.

YERLİ KİRAZ TEZGAHA İNDİ
YERLİ KİRAZ TEZGAHA İNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 17:38:02
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 22:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?