6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat'ta okullara tatil yok!

YOZGAT'TA OKULLAR TATİL EDİLMEYECEK

Yozgat Valisi Amir Çiçek, kentte domuz gribinden dolayı okulların tatil edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Domuz gribi salgını vakalarına Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat'ta da rastlandığını belirten Vali Amir Çiçek, "Yozgat'ta domuz gribinden dolayı ağır bir vaka bulunmamaktadır. Domuz gribine yakalanan vatandaşlarımızın tamamına yakının tedavisi yapılmıştır" dedi.

Gripten dolayı okullarda devamsızlık oranının yüzde 10'un altında olduğunu ifade eden Vali Çiçek, "Domuz gribinden dolayı okulların tatil edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Öğrencilerimiz okullarına devam etmektedir. Grip olan öğrencilerimizin ve velilerimizin bayram tatili süresince grip hastalığını atlatmalarını umuyor ve inşallah okulları tatil edecek dereceye ulaşmaz" dedi.

Yozgat'ta risk grubundaki çocuk ve vatandaşlara domuz gribi aşısının vurulmaya başladığını da ifade eden Vali Çiçek, "Aşı, insanlarda hastalığa karşı bağışıklık sağlamaktadır. Aşı vurup vurulmaması vatandaşın tercihine bırakılmıştır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 17:54:00
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 18:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
didem sağyaşar IP: 88.227.109.xxx Tarih : 1.12.2009 13:26:31

 neden okul tatil edilmiyo r sayın VALİ