5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Yozgat'ın çehresi değişecek

Yozgat 2005 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Gökhan Sözer başkanlığında gerçekleştirildi.
İl Özel İdare toplantı salonunda yapılan toplantıya, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Gökhan Sözer, iş sezonunun en yoğun dönemi olan yaz koordinasyon kurulu toplantısının yapıldığını söyledi. Yapılan çalışmalarla Yozgat'ın bir şantiyeye döndüğünü ifade eden Vali Sözer, "Yapılan bu toplantıda yatırımcı kuruluşların karşılaştıkları problemler dinlenerek çözüme kavuşturmak ve yapılan yatırımların değerlendirmesi yapılacak" dedi.

Daha sonra yatırımlarla ilgili bir konuşma yapan AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Yozgat'ın ilk defa yatırım ve proje bakımından zengin bir dönem yaşadığını söyledi. Milletvekili Çiçek, bu dönemde başlayan, Yozgat için en önemli projelerden birisinin demiryolu projesi olduğunu belirtti.

Çiçek, "Önceki yıllarda yatırım programına alınmasına karşılık, yatırımından vazgeçilen Ankara-Tiflis bağlantılı Demiryolu hattının ilk ayağını oluşturan Balışeyh-Yozgat-Yıldızeli Demiryolu projesinin mazisi 1960 yılına kadar dayanmaktadır. Bu projenin Yozgat'a faydalı olması adına her türlü girişimde bulunuyoruz. Projeyi yapan şirketin hazırladığı iki güzergahtan bir tanesi Yozgat'ı tamamen devre dışı bırakmaktadır. Biz de bu çerçevede Yozgat'a hiçbir katkısı olmayan hızlı tren projesinin altına imza atmayacağımızı ısrarla belirttik. Yozgat'a faydası olmayacak tren yolunu kesinlikle istemiyoruz ve öyle bir çalışmanın da yanında olmayız. Eğer ki, Yozgat devre dışı bırakacak güzergah tercih edilirse, buna karşı tepkimiz açık ve net olur ve bunu biz kabul edemeyiz" diye konuştu.

Trilyonlara varan yatırımların Yozgat'ın çehresini değiştireceğini ifade eden Çiçek, "Toplu konut, duble yollar, il merkezine yapılan alt geçit, ilimiz için yapılan önemli yatırımlardır. Yozgat'ın en önemli meselesi ise işsizlik. İşsizlik, sadece Türkiye'nin değil AB üyesi bir çok ülkenin başta gelen problemlerinden bir tanesidir. Yozgat'ta işsizlik sıkıntısının en önemli sebeplerden biri, iş beğenmemektir. Bugün tarım sektöründe çalışan personele baktığımızda çoğu doğu illerinden gelen insanlar. İş adamlarımızı Yozgat'a davet ettiğimizde, 'Çalıştıracak kalifiye elemanlarınız var mı?' sorusuyla karşılaşıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ve kamu kurumları, 2005 yılı yatırımları hakkında bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 16:45:32
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 20:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?