5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Hastanaye emar cihazı

Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimi Cahit Kayhan, Emar cihazı eksikliğinden dolayı ayda ortalama 150 hastanın diğer illere sevk edildiğini belirterek, "1 trilyon değerindeki bu cihazı hastanemize kazandırarak, hastalarımızın başka illere gitmesini engelleyeceğiz" dedi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimi Kayhan, 325 yataklı hastanede 700 bin nüfusa hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek, aylık ortalama 23 bin hastaya hizmet verdiklerini söyledi.

Vatandaşa sağlık konusunda en iyi hizmeti vermek için büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayan Dr. Kayhan, "Tıbbi cihaz konusunda hastanemizi her geçen gün biraz daha geliştiriyoruz. En son olarak hastanemizde büyük eksikliği hissedilen ve bu nedenle de aylık ortalama 150 hastanın diğer illere sevk etmek zorunda kaldığımız Emar cihazının alım ihalesini tamamladık. 1 trilyon değerindeki bu cihaz önümüzdeki günlerde hastanemizde hizmet verecek. Emar cihazı il genelinde hiçbir hastanemizde yoktu. Bu nedenle cihaz, il genelindeki bütün hastalarımız açısından çok önemlidir. Hastalarımız bundan sonra diğer illere gitmek zorunda kalmayacak" dedi. Yine kan merkezi laboratuvarına il genelinde olmayan yeni cihazlar aldıklarını ifade eden Dr. Kayhan, "Gerek çocuk hastanesine gerekse bizim hastanemize Ankara'ya kan vermek için birçok hasta gönderilmekteydi. Biz bu cihazı kurduktan sonra Sorgun, Yozgat ve diğer hastanelere hastanemizin kan merkezinde bu ihtiyaçlarını karşılayacağız. Kan vermek için Ankara'ya gidilmeyecek" şeklinde konuştu.

40 uzman doktor ile hizmet vermeye çalıştıklarını ve bakanlık tarafından 9 kişilik yeni doktor kadrosunun verildiğini belirten Dr. Kayhan, "Hastanemizi daha da geliştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Acil ünitemizde, kan merkezimizde yeni yapmış olduğumuz çalışmalar var. En son eczane için ek bir bina inşaatı daha ihale ettik, müteahhitler inşaat çalışmasına başlayacaklar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 11:07:04
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arif aktaş IP: 85.105.225.xxx Tarih : 13.02.2007 23:32:25
böyle bir teknolojinin guzel sehrımıze geldıgı ıcın cok sevındım tum vatandaslarımız bu tetkık sayesınde kısa surede tedavılerıne baslayacak oldugundan dolayı sevınclıyım hayırlı olsun dılıyorum rad.teknıkerı arif aktaş cıhazın kullanımı amacı ıle yardımcı olabılırım 3ayda egıtım verebılırım