3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Kareteci İtalyanlar

Bolu Dağı Tüneli inşaatını yürüten İtalyan Astaldi Firması çalışanları, iş stresinden kurtulmak için karate öğrenmeye başladı.

İtalyan Astaldi Firması’nın beton santrali taşkırma tesisat sorumlusu Andrea Dıfılıppo, Teknik Ofis Mühendisi Luigi Amerio ile İdari İşler Müdürü Stefano Mangiajacchı ve eşi Stefania Mangiajacchı, tünelin belirlenen tarihte bitirilip bitirilemeyeceği konusunda yaşadıkları stresi karate öğrenerek atıyor.

Uzun yıllardır devam eden, bitirilmesi yılan hikayesine dönen Bolu Dağı Tüneli’nde çalışan İtalyan Andrea Dıfılıppo, Luigi Amerio, Stefano Mangiajacchı ve Stefania Mangiajacchı, tünelin belirlenen tarihte bitirilip bitirelemeyeceği konusunda stres yaşamaya başladıklarını ve stresi üzerlerinden atmak için de karate öğrenmeye karar verdiklerini söyledi.

Tünelin açılışının 2006 yılı içinde gerçekleşeceğini söyleyen İtalyanlar, Mavi Dalga Spor Kulübü’ne yazılarak karate öğrenmeye başladı. Karate hocası Sabri Damar’dan ders alan İtalyanlar, bu spora başladıktan sonra oldukça rahatladıklarını dile getirdi. Türk karatecilerin arasında büyük bir hırsla karete öğrenen İtalyan mühendisler, "Uzun yıllar Bolu’da kaldık. Türk insanına çok alıştık. Bizler boş vakitlerimizi değerlendirmek, spor yapmak ve stresten kurtulmak için bu sporu öğrenmeye karar verdik. Çünkü Uzakdoğu sporları insanı bedenen ve zihnen çok rahatlatıyor" dedi.

İtalyan mühendislere karate öğreten Sabri Damar da, "İtalyanlar gerçekten çok hoş insanlar. Onlarla çabuk kaynaştık. Ayrıca bu sporu öğrenmeye çok hevesliler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 14:03:07
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 14:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?