5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

İstiklal savaşı gazisi Vali Poroy'u ziyaret etti

Çorum’un İskilip İlçesi Çatkara Köyü’nde yaşayan İstiklal Savaşı gazisi Ömer Küyük, Vali Hüseyin Poroy’u makamında ziyaret etti.

Kurtuluş Savaşı’nın son gazilerinden olan 104 yaşındaki gazi Ömer Küyük, idrar yollarında kanama şikayeti nedeniyle yakınları tarafından geçtiğimiz hafta sonu İskilip Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Çorum Garnizon Komutanlığı tarafından genel bir sağlık taraması yapılması için Çorum’a getirilen ve Çorum Devlet Hastanesi’nde kontrolden geçirilen Küyük, daha sonra Vali Hüseyin Poroy’u ziyaret etti. Küyük, ziyarette İstikll Savaşı dönemindeki ilginç anılarını aktardı. Küyük’ün, hayata dair anlattıkları Vali Poroy’u güldürdü.

Ziyaret sırasında konuşan Vali Poroy, Küyük’ün sağlığı ile ilgili küçük şikyetleri olduğunu, kendisinin muayene olduktan sonra tekrar kontrol için Çorum’a geleceğini söyledi. Vali Poroy, "Bu kapı sana her zaman açık. Her zaman gelebilirsin" dedi.

8 çocuğu 36 da torunu bulunan gazi Küyük, daha sonra İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı askerler tarafından Çatkara Köyü’ne götürüldü.

ÇORUM (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 09:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?