2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Giresun'da kaçak etle mücadele

Giresun Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüseyin Durusu, bölgede yayla mevsiminin başlaması nedeniyle denetimsiz et kesimlerinin kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.
Durusu, yaptığı açıklamada, Giresun Veteriner Hekimler Odası olarak yıllardır, yaylalarda süren denetimsiz et kesimlerinin önüne geçmeye çalıştıklarını ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını belirtti. Giresun yaylalarının büyük turistik potansiyelinin bulunduğunu ifade eden Durusu, "Ancak yaylalarda kontrolsüz et kesimi bölge turizmine büyük darbe vuracaktır" dedi.
Giresun yaylalarında bir yılda insan sağlığı açısından büyük riskleri bulunan en az 100 ton denetimsiz et tüketildiğini kaydeden Durusu "Hiçbir kontrolden geçmeyen ve hijyenik olmayan ortamlarda kesilen bu etler nedeniyle bir çok hayvan hastalığı insanlara rahatlıkla bulaşabilir. Bu nedenle denetimsiz kesimlerin mutlaka önüne geçmeliyiz. Biz Veteriner Hekimler Odası olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız, yeter ki ilgili kurumlar bize destek olsunlar" diye konuştu.
GİRESUN - İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 23:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?