25
Nisan
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Asfalt sezonu sona erdi

Gümüşhane İl Özel İdaresi, köy yollarında yaz aylarında başladığı asfalt işlerini tamamladı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, havaların ısınmasıyla başladıkları asfalt çalışmalarını bu hafta itibariyle hem mevsim şartları hem de mevcut işlerin bitirilmesiyle birlikte sonlandırdıklarını söyledi.

Sezon boyunca Köydes kapsamında merkez ilçe ve Torul ilçesinde birinci ve ikinci kat asfalt işlerini Özel İdare araç ve personeli ile gerçekleştirdiklerini kaydeden Akdoğan, bu bağlamda merkez ilçede 51,8 kilometre ikinci kat, 14 kilometre birinci kat asfalt, Torul ilçesinde de 12 kilometre birinci ve ikinci kat asfalt yaptıklarını, bu işlerin yaklaşık değerinin de 1 milyon 200 bin lira olduğunu söyledi.

Ayrıca İl Özel İdaresi imkanları ile Kale köyündeki tesislerde 14 bin 250 ton sıcak karışım asfalt üreterek merkez ve tüm ilçelerdeki köylerin 829 kilometrelik mevcut asfalt yollarına yama işlerini de bitirdiklerini dile getiren Akdoğan, bu yıl yaptıkları asfalt çalışmalarının toplam değerinin 5 milyon lira olduğunu da sözlerine ekledi.

Akdoğan, "İlimizde mevcut 321 köyümüzün yayla ve mezralarıyla birlikte 4 bin 124 kilometrelik bir yol ağı var. Son yıllarda Köydes ve kendi kaynaklarımızla birlikte altyapısını tamamladığımız köy yollarımızı sırasıyla asfalta dönüştürüyoruz. Tüm bu yol ağını hesapladığımızda asfalt yol oranımız yüzde 20'lerin üzerine çıkarken, yalnızca sürekli yerleşim yerleri olan köy yollarını hesapladığımızda ise bu oran yüzde 40'ın üzerine çıkıyor." dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2013 Çarşamba 17:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?