18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

46 öğrenci Safranbolu'da

Kısa adı SADER olan Sosyal Araştırmalar ve Kültürler arası Dayanışma Derneği öncülüğünde 16 ülkeden gelip İstanbul'da okuyan 46 kişilik üniversiteli öğrenci gurubu kültür ve kaynaşma amacıyla Safranbolu'yu gezdi.


Safranbolu Belediye Başkan vekili Halil Aydın geziye gelen öğrencilerle Hıdırlık seyir terasında bir araya gelerek Safranbolu hakkında bilgilere verdi.
Çeçenistan'lı öğrenci Anjelika Bitaveya ebru sanatı yarışmasında birinci olduğu tabloyu Safranbolu Belediye Başkan vekili Halil Aydın'a vererek ülkesi ve arkadaşları adına Safranbolu'da bulunmaktan ve burada ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Safranbolu'nun tarihi dokusuna hayran kaldığını söyledi. Daha sonra SADER yönetim kurulu üyeleri hazırladıkları plaketi Başkan vekili Halil Aydın'a sundular. Başkan vekili Aydın ise kendisine sunulan plaketi kabul ederek "Belediye Başkanımız Dr. Necdet Aksoy adına bu plaketi alıyorum ve güzel ilçemize hoş geldiniz diyorum" dedi.


İstanbul'daki çeşitli üniversitelerde Türkçe öğrenimi gören öğrenciler gün boyunca Safranbolu Belediyesine bağlı rehberler eşliğinde ilçemizin tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 20:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?