18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

'Bandırma' yemeği tescilleniyor

Karabük'ün Eflani ilçesinin yöresel yemeği olan hindi etinin suyundan yapılan ve yörede "Bandırma" olarak isimlendirilen yemeğin tescillenmesi için çalışmalar başlatıldı.


Eflani ilçesinin kış aylarının vazgeçilmez yöresel yemeği olan haşlanan hindi etinin suyundan yapılan ve yöredeki ismi "Bandırma" olan yemeğin tescili yapılıyor. Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul Türkiye'nin birçok yerinde bandırma yapıldığını ama Eflani ilçesinde yapılan Bandırma yemeğinin tadının hiçbir yerde olmadığını bu yüzden de bu yemeği tescillendireceklerini belirtti.

Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi Eflani deyince insanın aklına Hindi gelir, bizim buranın hindilerinin eti çok lezzetlidir ve onun için Türkiye'nin dört bir yanından talep olur. Kış aylarında ise yöremizde Hindi etinin haşlandığı sudan yapılan "Bandırma" yemeğinin tadına doyum olmaz. Yufka ekmeğini bu hindi etinin suyuna banarak yenilen bu yemek, çetin geçen kış aylarında insana enerji verir.

Türkiye'nin değişik bölgelerinde de Bandırma yemeği yapılır ama bizimkinin lezzetini ve özelliğini hiçbir yerdeki tutmaz. İlk "Bandırma" yemeğinin Eflani de yapıldığı belirtilir. Bu yemeğimiz de başkaları sahip çıkmadan tescilini almak istiyoruz, bu konudaki çalışmaları Valimiz Can Direkçi önderliğinde başlattık. Tescilini aldıktan sonra bu yemeğimizi gündem de tutmak için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 22:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat yorulmaz IP: 85.100.80.xxx Tarih : 20.01.2008 20:00:24

KARABÜKLÜ OLARAK BU GİRİŞİMDEN MEMNUNİYET DUYDUM.EN AZINDAN DEĞERLERE SAHİP ÇIKILDIĞINI BİLMEK BENİ DUYGULANDIRDI UMARIM DİĞER DEĞERLEREDE SAHİP ÇIKARIZ.KEŞKE OLSADA YESEK AMA CEVİZİ UNUTMUŞLAR