18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Bayıltan kros yarışı

Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kros İl Birinciliği müsabakaları, Karabük-Yenice karayolunda yapıldı.


Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'nın 2008-2009 Eğitim Öğretim yılı faaliyet programı kapsamında Karabük İl Birinciliği Küçükler-Yıldızlar ve Gençler kros yarışmaları yapıldı. Soğuk havada koşan öğrencilerden bazıları güçlükle geldikleri final çizgisinde baygınlık geçirdi.


Karayolunun kısa süreliğine trafiğe kapatılması ile yapılan koşuya 43 okuldan 79 kız, 170 erkek öğrenci olmak üzere toplam 249 sporcu katıldı. Soğuk havaya rağmen yapılan yarışmalarda çok sayıda kız ve erkek öğrenci final çizgisinde baygınlık geçirirken, dereceye giremeyen kız öğrenciler gözyaşlarına boğuldu. Küçük, genç ve büyük kız-erkek olmak üzere 3 kategoride yapılan yarışmalarda dereceye giren sporcular ve kategoriler belirlendi.


Küçük Kızlar kategorisinde, Kartaltepe İ.Ö.O birinciliği alırken, ferdi birinciliği Kurtuluş İ.Ö.O. öğrencisi Şehriban Toy elde etti.
Küçük erkekler kategorisinde, Kartaltepe İ.Ö.O., yıldız erkeklerde Esentepe İ.Ö.O. oldu. Ferdi birinciliği Mimar Sinan İ.Ö.O. öğrencisi Tuncay Benli elde etti.
Yıldız kızlar kategorisinde, Misakı Milli İ.Ö.O. ve ferdi olarak ise Yortanpazarı İ.Ö.O. öğrencisi Rabia Ören oldu. Genç erkekler ve genç kızlar kategorilerinde ise, Ovacık Spor Lisesi birinciliği elde etti.


Bin 200 ile 5 bin metre arasında gerçekleşen yarışma sonunda dereceye giren okullara kupa, sporculara madalya verildi.
İl birincisi olan Okul Takımları ve ferdi birinci olan sporcular 1 Nisan 2009 tarihinde Amasya'da yapılacak grup yarışmalarında Karabük'ü temsil etme hakkını elde etti.

İha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 19:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?