18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Çapanoğlu ile yollar ayrıldı

Yeni sezonda Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek Kardemir Karabükspor, teknik direktör Mustafa Çapanoğlu ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Kulüp Başkanı Ferudun Tankut, yaptığı açıklamada, teknik direktör Mustafa Çapanoğlu ile yollarını ayırdıklarını, Çapanoğlu'nun kulüpten alacaklarını da kısa sürede ödeyeceklerini söyledi.

Yönetim kurulu olarak yeni teknik direktör arayışlarına başladıklarını, iç transferde de 34 futbolcudan 16'sıyla sözleşme yenilemeyi düşündüklerini anlatan Tankut, "Bir strateji belirleyerek, hızlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Kiralık olan oyuncularla da yollarımızı ayırdık. Şu an ilk etapta hoca sorununu çözerek futbolcu arayışlarımız başlayacak. Dış transferde 8 oyuncuyu renklerimize bağlamayı planlıyoruz. Çok hızlı bir şekilde bunları halletmemiz lazım. Çünkü transfer dönemi başladı ve kampa gitmeden takımı hazırlamamız lazım. Bank Asya 1. Lig'de bu sene büyük bir hedef koymuyoruz. Bu sene Bank Asya 1. Lig'i bir intibak senesi olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu intibak senesinde ligi iyi bir konumda bitirmek istiyoruz. Bir üst lige çıktığımızda, Karabükspor olarak hiçbir tesis sorunu olmayan bir
kulüp olmak istiyoruz. Bir daha da asansör takımı olmak değil, kalıcı olan bir Kardemir Karabükspor takımı oluşturma gayreti içindeyiz" dedi.

Başkan Tankut, tekrar aday olacağı genel kurulun da 15 Haziran'da Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirileceğini söyledi.

- YATIRIMLAR TAM HIZ -
Onur sahası yeni tesisi ile Necmettin Şeyhoğlu Stadı ve Metin Türker Tesisleri'nde tadilatların başladığını vurgulayan Başkan Tankut, yapımı tamamlanmak üzere olan kapalı halı sahada da incelemelerde bulundu.

Karabükspor'un kış aylarında antrenman yapacağı ve halkın da kullanacağı kapalı halı sahayla ilgili olarak Başkan Tankut, "60 gün içerisinde devasa bir eser ortaya çıktı. Çok geniş bir alan içerisinde yapılan sahamızda, çalışma alanı, otopark, soyunma odaları, kafeteryaların da içinde bulunduğu bu tesis 60 gün sonra hizmete girecek. Karabükspor severlerin rahatlıkla kullanacağı bir alan oluşturmak amacımız vardı ve bunu yapmaya başladık. Diğer yandan Metin Türker tesislerimiz oda bakımından yetersizdi.

Tesisin kapasitesini arttırmak için mevcut binaya ek bina yaparak 9 olan oda sayımızı 15'e yükseltip her odada 2'şer futbolcumuz kalacak. 15 gün içinde mevcut binanın iç tadilatı bittikten sonra ek binanın yapımına başlanacak. Oyunlarımızı oynadığımız Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı ile ilgili olarak da projeyi hazırladık. Bunu tamamladık ve elimizdeki proje ile vali ve milletvekillerimizle birlikte Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nu ziyaret ederek stat projemizin tadilat yapılacak olan bölümlerinin neresinden başlayacağımız konusunda bilgi alışverişinde bulunacağız. Öncelikli olarak maraton kısmını tadilata alacağız. Ardından kale arkası ve kapalı tribünleri de elden geçireceğiz. Bunu 2-3 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 20:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?