18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Çevre toplantısı yapıldı

Karabük Çevre Hizmetleri Birliği'nin (KAR-ÇEV), yaptığı toplantıda, birlik bütçesi katılım payları ve birlik kadroları belirlendi. 

Karabük İl Özel İdare binasında yapılan toplantıya, il genelindeki belediye başkanları ve ikişer Belediye Meclis üyesi ile İl Genel Meclisi'nden 2 üye katıldı. Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Yenice İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Akay, Eskipazar İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Eflani İlçesi Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Ovacık İlçesi Belediye Başkanı Orhan Kaya, Yortanpazarı Beldesi Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki ve Ovacuma Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Deniz'in hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını Vali Cemalettin Sevim yaptı. 

Vali Cemalettin Sevim, merkeze bağlı Yukarı Kızılcaören Köyü sınırları içindeki araziye kurulacak olan çöp arıtma tesisinin, ekolojik dengeyi bozmadan, doğa ve çevreye zarar vermeyecek şekilde projelendirildiğini söyledi. Kentin eğitim düzeyinin yüksek olduğuna işaret eden Vali Sevim, çöplerin evde ayrıştırılması için halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Sevim, Safranbolu İlçesi çöplüğünün her gün yandığını ve buradan çıkan duman ve kokuların halkın yanısıra turistleri de rahatsız ettiğini belirterek, modern çöp arıtma tesisinin bir an önce kurulması gerektiğinin altını çizdi. 

Konuşmaların ardından yapılan seçimler sonucunda Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer Birlik Başkanlığı'na seçilirken, Eskipazar İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Yenice İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Akay ve Eflani İlçesi Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul Meclis Üyelikleri'ne, Ovacık İlçesi Belediye Başkanı Orhan Kaya ile Yortanpazarı Beldesi Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki Başkan Vekillikleri'ne, Ovacuma Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Deniz ve İl Genel Meclis üyesi Hüsnü Özcan da Katip Üyelikleri'ne seçildi. 

Birlik Başkanı Hüseyin Erer, her belediyenin İller Bankası'ndan gelen paylarının yüzde 1'ini birlik bütçesine aktarmalarının tüzük gereği olduğunu hatırlatarak, birlik üyesi belediyelerin paylarını aksatmadan yatırmalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 23:59:02
Güncelleme :18 Eylül 2006 Pazartesi 15:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?