22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Donmak üzereyken bulundu!

MANTAR TOPLAMAYA GİDEN KADIN BİR GÜN SONRA BULUNDU

Eskipazar ilçesinde, mantar toplamaya gittiği ormanda kaybolan yaşlı kadın Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri tarafından donmak üzereyken bulundu.

Olay, Eskipazar ilçesine bağlı Başpınar köyünde meydana geldi. 71 yaşındaki Naile Kavak isimli kadın dün sabah evinden mantar toplamak üzere ormana gitti. Yaşlı kadın geç saatlere kadar evine gelmeyince durum jandarmaya ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bildirildi.

Bunun üzerine Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri hava muhalefetine rağmen ormanlık alanda arama başlattı. Sabaha karşı saat 04.00'e kadar köylülerle birlikte ormanlık alanda arama yapan ekipler bir sonuca ulaşamadı. Bunun üzerine ara verilen aramalara sabahın ilk ışıklarında yeniden başlandı.

Yaklaşık 24 saattir haber alınamayan yaşlı kadın sabah başlatılan ikinci aramalar sonucu köyden 10 kilometre uzaklıkta Hanköy civarında dağlık yamaçta bulundu. Donmamak için saatlerce yürüdüğü öğrenilen yaşlı kadının düşerek kolunun kırıldığı tespit edildi. Soğuktan donmak üzere olan ve aç kalan Naile Kavak isimli kadın 112 ambulansıyla Karabük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

MANTAR TOPLAMAYA GİDEN KADIN BİR GÜN SONRA BULUNDU
MANTAR TOPLAMAYA GİDEN KADIN BİR GÜN SONRA BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 15:59:02
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 16:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?