18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Ev hanımlarının kış hazırlığı

Karabük'te ev hanımları, kışın en çok tüketilen tarhana, reçel, turşu, salça ve konserve gibi ihtiyaçlarını tamamlamak için aralıksız çalışıyor.


Ev hanımları büyük uğraşlar sonucu kendi imkanlarıyla ürettikleri kışlık yiyecekler sayesinde hem aile bütçesine önemli ölçüde katkı sağlıyor hem de aile bireyleri hormonlu gıdalardan korunmuş oluyor.

Ayrıca, kışın yaklaşmasıyla da tarhana, reçel, turşu, salça ve konserve gibi ihtiyaçlarını hazırlayan ev hanımları, kışın ek geliri olmayan aile bütçelerine de katkı sağlamış oluyorlar. Karabüklü ev hanımları "Yaptığımız tarhana, reçel, turşu, salça ve konserve gibi yiyeceklerle evimizin kışlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Özellik tarhana çorbası kış aylarında ziyade bin derde deva. Soğuk kış aylarının sıcak yiyeceklerinden olan tarhana'nın içine soğan, domates, biber, yeşil nane isteğe bağlı olarak sarımsak kattıklarını" söyledi. Ev hanımları tarhana içindeki maddeler nedeniyle bir çok derde deva geldiği ve özellikle kış ayında sıcak içilen çorbanın boğaz ağrısı ve soğuk algınlığına iyi geldiğini kaydettiler.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 19:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?