22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Gökhan Maraş'tan söyleşi

Karabük'ün kuruluşunun 71.yılı etkinlikleri çerçevesince Karabük Barosu tarafından Karabük Üniversitesinde 48. dönem hükümetinde Kültür bakanı olan Kırşehir baro başkanı Avukat Gökhan Maraş "Amerika Emperyalizm" konulu sohbet toplantısı verdi. 

Karabük Barosu tarafından Karabük Üniversitesi Prof.Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans toplantı salonunda 48.dönem Hükümetinin Kültür Bakanı olan Kırşehir Baro Başkanı Av.Gökhan Maraş tarafından verilen konferansa Vali Can Direkçi, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Çelik-İş sendikası yöneticileri, bazı avukatlar ve üniversite öğrencileri katıldı. 

Konuşmadan önce Karabük ilini tanıtan bir slayt gösterisi yapıldıktan sonra Avukat Gökhan Maraş, Amerika Emperyalizm konusunda çeşitli bilgiler verdi. Küreselleşmenin asıl adının Amerika Emperyalizm olduğunu belirten Maraş, "1989 yılında Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra Amerika dünyada yayılmanın en büyük etkeni olarak gördüğü İslamiyet'i hedef aldı. Petrol ve doğal gaz kaynaklarının bol olduğu bazı yörelere yardım amacı altında el koyma girişimleri uyguluyor. Gelecekte en büyük gücün Türkiye olduğunu anlayan ABD,Çanakkale zaferi ile kazanıp İstiklal savaşı ile mühürlediğimiz öz güvenimizi kaybettirmeye çalışıyor. Biz bir kuşatma altındayız. Küreselleşme adının gerçek ismi "Amerikan Emperyalizmi"dir. 

Dünya Bankası ve IMF ile ekonomik çıkarlarını korumak için kurulan bir kuruluşlardır ve bizler bu kuruluşlara bağımlı hale getirildik.Bir zamanlar dünyanın 3 kıtasına hakim olan Türk milleti şimdi ise IMF ve Dünya Bankasına bağlı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 13:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?