18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

İşyerlerine Türkçe isim kampanyası

karabükKarabük Belediye Meclisi'nce şehir içinde yeni açılacak işyeri isimlerinin yabancı kelimelerden arındırılması için oluşturulan Belediye Meclisi Araştırma Komisyonu raporu, haziran ayı meclis toplantısında görüşülerek kabul edildi. 

Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Türkiye'de birçok belediyenin işyeri isimlerinin yabancı kelimelerden arındırılması amacıyla yönetmeliklerine ek madde ilave ettiğini söyleyerek, bu sayede dil kirliliğinin önüne geçilmesinin amaçlandığını belirtti. Karabük Belediye Meclisi Araştırma Komisyonu'nun yaptığı inceleme ve araştırmalar sonucu hazırladığı raporun haziran ayı meclis toplantısında görüşüldüğünü kaydeden Başkan Erer, "Karabük şehir merkezinde yeni açılacak işyerlerinin tabela ve unvan yazılarının herkesin anlayacağı şekilde Türkçe olarak yazılması yönünde karar alındı. Ancak, uluslararası marka ve patent yasaları gereğince uygulamadan uluslararası markalar hariç tutulacak" dedi. 

Erer ayrıca, dil kirlenmesinin vereceği zararların halka anlatılmasının sağlanması için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyerek, "Yasal boşlukların giderilmesi için de milletvekilleri nezdinde çalışma başlatılmasını kararlaştırdık" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 18:35:47
Güncelleme :20 Haziran 2006 Salı 19:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?