18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Kadın çiftçiler yarıştı

Karabük İl Tarım Müdürlüğü'nün düzenlediği "5. Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı yarışmada 5 ilçeden toplam 18 kadın çiftçi ter döktü.

15 sorunun 13'üne doğru cevap veren Eskipazarlı bayan çiftçiler birinci olurken, Ovacık ikinci, Merkez üçüncü oldu.

Yarışma öncesinde konuşan Vali Can Direkçi, "Ülkemizde önemli bir sektör olan tarım alanında, kadın çiftçilerimiz gizli kahramanlar olup, işgücünün büyük bir bölümünü oluşturmaktadırlar. 5.si düzenlenen kadın çiftçiler bilgi yarışmasında amaç, kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilerin birbirleriyle kaynaşmaları, sosyal aktivitede bulunmaları ve yapılan çalışmalar neticesinde hanımların tarımsal konularda ki performanslarını değerlendirmeleri amaçlanmaktadır" dedi.

Karabük İl Tarım Müdürlüğü'nün Halk Eğitim Merkezinde düzenlediği "5. Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışmasında 18 kadın çiftçi ter döktü. Ekimden dikime, aşıdan bitki korumaya, hayvancılıktan beslenmeye kadar birçok konuda zor soruların sorulduğu yarışmada, kadın çiftçiler doğru şıkkı kısa sürede bulmaya çalıştı. Soruları doğru cevaplayan çiftçiler büyük mutluluk yaşarken, soruları bilemeyenler ise üzüntü yaşadı.

Yarışma sonucunda Eskipazar İlçesi Köyceğiz köyünden yarışmaya katılan Yaşar Çelik ve Hanife Besun 15 sorunun 13'üne doğru cevap vererek Karabük birincisi olurken, ikincilikleri ise Ovacık ve Merkez Kılavuzlar Köyünden Yarışmaya katılan çiftçi bayanlar paylaştı.

Yarışmada birinci olan Yaşar Çelik ve Hanife Besun Bartın'da yapılacak olan Bölge Yarışmasında Karabük'ü temsil edecekler.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 11:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?