18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük'te kene toplantısı

Karabük'te, 7 ilden uzmanların katılımıyla Kırım Kango Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.
Karabük Büyük Kulüpte düzenlenen ve Karabük Vali Vekili Cemal Hüsnü Kansız başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Karabük, Bartın, Zonguldak, Kastamonu, Bolu, Düzce ve Kocaeli'nden temsilcilerle sağlık uzmanları katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Karabük İl Sağlık Müdürü Ali Utkan Taşdemir, Türkiye'de 2002 yılından itibaren bazı illerde özellikle bahar ve yaz aylarında KKKA Hastalığının görüldüğünü söyleyerek, "Söz konusu hastalıkla mücadele kapsamında sağlık çalışanlarıyla halkın bilgilendirilmesine yönelik eğitimler düzenleyip, hastalığın teşhisine ve tedavisine yönelik yapılması gerekenleri anlatıyoruz" dedi.
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü adına konuşan Veteriner Hekim Ramazan Uzun ise 2002 yılından bu yana Türkiye'de görülen KKKA hastalığıyla ilgili olarak, sağlık personelinin eğitimi üzerinde önemle durduklarını kaydetti. Uzun, "Sağlık personelinin eğitiminin yanında en önemli çalışmaların başında ilgili kurumlar arasında işbirliğinin sağlanmasıydı. Sağlık çalışanlarına yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. 2006 yılında daha fazla sağlık çalışanının katılımıyla bu eğitimleri yapmaya ve tamamlamaya çalışıyoruz. Ancak son zamanlarda hastalıkla ilgili toplumun bilinci de arttı. KKKA, çok eski yıllardan buyana özellikle Ortadoğu ve Asya'da bilinen bir hastalık. Ancak her ülkedeki kene vakaları değişik şekillerde ortaya çıkıyor. Bunun için de komplo teorileri üzerinde durmamak lazım" diye konuştu. 

Toplantıda daha sonra diğer katılımcılar, kendi illerinde görülen vakalar ve yapılan çalışmalar hakkında görüşlerini aktardı.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2006 Cuma 16:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?