18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Karabük'te yeni yerleşim alanı

Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılmaz, Cevizlidere Kentsel Yenileme Projesi'nin örnek bir proje olduğunu söyledi.
Cevizlidere Kentsel Yenileme Projesi'nin Türkiye için çok önemli bir proje olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Nedim Yılmaz, "Karabük Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle tüm dünyaya örnek olacak bir model oluşturmuş durumdayız. Başbakanlık bu projeyle ilgili bir araştırma hazırlatmış, bir kitap yazdırmış ve bunu da Avrupa Konut Sempozyumu'nda sunmak üzere sunum şekline dönüştürmüştür. Ayrıca gecekondu ve bundan kurtulma yollarıyla ilgilenen ABD ve Avrupa ülkelerinden çeşitli basın kuruluşları bizleri aramış, ziyaret etmiş, çekimler yapmış ve bilgiler almışlardır. Biz bu projeye, Karabük'e yapılacak 300-500 konut kazandırma anlamında bakmıyoruz. Bu proje çok yönlü bir projedir. Bu proje ülkemizdeki kentsel yenilemenin başlangıç noktası, Karabük'te yapılaşma tip ve talebinin değişim noktası, eskiye neşter vurma ve sosyal yaşam tarzına da yeni bir örnek olacaktır" dedi.
Cevizlidere Projesi üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini belirten Yılmaz, "Bu proje için 'Başka bir yere yapılamaz mıydı, şöyle olsaydı maliyeti böyle olurdu' gibi söylemler hiçbir mühendislik verisine dayanmayan, hiçbir sosyal gelişim içeriği olmayan ve hiçbir şehircilik anlayışına sığmayan, kuru, içi boş yaklaşımlardır. Kimse Cevizlidere Projesi üzerinden siyaset yapmasın. Böyle bir siyaset yapılacaksa bunu biz yaparız. Karabük Belediyesi ve ekibi yapar. Biz 7-8 yıl tozlu raflarda duran ve sadece bir taslaktan ibaret projeyi uygulamaya koyduğumuzda, proje bizim diye sahip çıkanlar, gecekondu sahipleriyle görüşme esnasında yön değiştirdiler. Herkesin projeden bir şeyler beklediği zaman da tekrar projeyi benimsemeye başladılar. Oysa bugün gelinen noktada satış koşullarıyla ilgili bazı gecekondu sahiplerinin bir takım yakınmalarını görenler, onlara yaranmak adına 'Biz zaten projeden vazgeçmiştik, oradaki vatandaşları yerinden etmek istemedik' şeklinde garip ve komik bir siyasi manevra içine girmişlerdir" diye konuştu.
Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılmaz, kendilerinin şov değil iş yaptıklarını kaydederek, "Büyük ve sıkıntılı projeleri yapmak herkesin harcı değildir. Bu kararlılık ve cesaret ister. Bu yüzden bu ve bunun gibi projeleri en iyi şekilde ancak biz yürütürüz ve yine gecekondu hak sahiplerinin haklarını da bugüne kadar savunduğumuz gibi bu günden sonra da en iyi biz savunuruz. Karabük'e önemli bir proje kazandırdık diye siyaset yapabilirdik. Ama biz başta gecekondu sahiplerinin hakları olmak üzere bu projeden yararlanmak isteyen tüm Karabük halkının hakları anlamında işimizi sonuna kadar takip ediyor ve vatandaşımızın derdini dert ediniyoruz. Gerek bazı siyasi parti yöneticileri gerekse bazı siyasi partilere yakın sivil toplum örgütlerinde yönetici konumunda olan bazı insanlar, Cevizlidere'deki 147 vatandaşımız üzerinden şov yapma peşindedirler. Biz şov yapmıyoruz, biz iş yapıyoruz. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi'yiz. Gerek Karabük Belediyesi'nin gerek gecekondu hak sahiplerinin ve gerekse tüm vatandaşlarımızın haklarını biz koruruz. Başkalarının hayal bile edemediği projeleri biz gerçekleştirip bir bir hayata geçiriyoruz. Kimse Cevizlidere Projesi ve halkı üzerinden siyaset yapmasın. Buna izin vermeyiz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 5 Mart 2006 Pazar 02:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?