18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

KARDEMİR'de kriz masası oluşturuldu

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ferudun Tankut, dünyadaki ekonomik krizi yakından takip etmek amacıyla Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş'nin kriz masası oluşturduğunu söyledi.

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ferudun Tankut, ekonomik krizin bir çok ülkeyi ciddi bir şekilde vurmaya başladığını hatırlatarak, krizi takip etmek amacıyla Kardemir'de kriz masası oluşturulduğunu ifade etti.

2009 yılından itibaren geçerli olacak Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin de başladığı süreçte kurumu ve çalışanları mağdur etmemek için uğraşacaklarını kaydeden Tankut, "Hiç merak edilmesin alınabileceğin en iyisini alacağız. İçimizde vicdani bakımdan en ufak bir rahatsızlık kalmadan arkadaşlarımızın refah seviyesini yükseltmek boynumuzun borcudur. Kardemir'in kendilerinin ve geleceklerinin ve Karabük halkının olmazsa olmazı olduğunun onlar da bilinci içerisinde. Yalnız kendileri için değil kendilerinden sonra gelecekler için de bu fabrikayı hazırlamak gibi bir sorumlulukları olduğunun onlar da bilincinde. İnşallah en iyi şekilde bir toplu sözleşmeyi gerçekleştireceğiz" dedi.

Kriz konusunda Kardemir Yönetim Kurulu'nun gerekli tedbirlerini aldığını ifade eden Tankut, son günlerde ciddi bir şekilde tüm ülkemizi ve dünyayı saran bir krizle karşı karşıyayız. Boyutları önce ülkemizi arkasından da Kardemir'i ne şekilde etkileyecek bunu kestiremiyoruz. Sürekli görüşme halindeyiz. Bir taraftan Kardemir yönetimiyle diğer taraftan ekonomistlerle yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda kimse ne zaman nerede nasıl olacağını kavrayabilmiş konumda değil. Başbakanımız daha önceki demeçlerinde kesinlikle bizi etkilemeyecek demesine rağmen dünkü demecinde kısmen de olsa bizi etkileyecek gibi bir ifade kullandı. Amerika'da başlayan kriz Avrupa'ya sıçramış durumda. Birçok ülkeyi çok ciddi şekilde vurmaya başladı. Türkiye'yi ne kadar ve hangi şartlarda etkileyeceğini kimse kestiremiyor. İnşallah başbakanımızın söylediği gibi bu krizi hiç yaşamayız.

Ekonomistlerle yaptığımız bilgi alışverişinde söylenen bilgi iyimser olarak en fazla 3 yıl gibi bir sürede tekrar eskiye dönüş olabileceği yönündedir. Kardemir'i ne şekilde etkileyecek ve Kardemir yönetim kurulu bir kriz masası oluşturdu. Gelişmeleri çok ciddi şekilde takip ediyor. Bankalarla çok yoğun temaslar devam ediyor. Biz sabırla bekliyoruz ve inşallah bizi çok ciddi boyutta etkilemez. Kardemir'imize bir zarar gelmeden bu krizi atlatmış oluruz ve sonraki süreç içerisinde de hem çalışanlarımızın hem ailelerinin refah seviyesini yükseltmek ve Karabük halkının hizmetine sunmak üzere her türlü yatırımın devam etmesinin gayreti içerisinde olunacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 22:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?