22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Katili parmak izi ve kasetler ele verdi

Karabük'te, 10 gün önce evinde bıçakla öldürülen emekli öğretmen E.K.'nın katil zanlısı M. Gerçekçi Antalya'da yakalandı.

Yaklaşık 10 gün önce Hürriyet Mahallesi İnönü Caddesi'ndeki evinde ölü bulunan Erdal Kökkaya (63)'nın evinde polis tarafından bir çalışma yapıldı. Titiz araştırma sonrası parmak izi ve öğretmene ait kredi kartını takibe alan Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri, katil zanlısı olan M. Gerçekçi (27)'yi Antalya'da yakaladı.

5 Mayıs'ta evinde kardeşi Mehmet Erhan Kökkaya tarafından ölü bulunan emekli öğretmenin cesedi bulunduğunda bozulmaya başladığının anlaşılması üzerine Karabük Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede normal ölüm olmadığı ve göğsünden ve boğazından bıçak darbeleri olduğu anlaşıldı.

Öğretmenin cinayete kurban gittiği anlaşılması üzerine Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri titiz bir çalışma başlattı. İlk olarak öğretmenin evinde bulunan içki şişeleri ve küllükler ile evde bulunan şahsa ait erkek porno kasetleri üzerinde kriminal çalışma sonucu parmak izlerine ulaşıldı. Parmak izlerinden daha öncede bazı suçlardan sabıkası olan M. Gerçekçi'ye ulaşıldı.

Bıçak darbeleri ile öldürülen emekli öğretmenin üzerine kayıtlı kredi kartının da kayıp olduğunu tespit eden Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu, banka ile irtibata geçerek kartın nerelerde kullanıldığını tespit etti. M.Gerçekçi'nin olaydan sonra Ankara'ya ardından Antalya'ya gittiği tespit edildi.

Karabük'ten Antalya'ya giden emniyet ekipleri burada yaptıkları araştırma sonucu M.Gerçekçi'yi 11 Mayıs'ta yakalayıp Karabük'e getirdi. Karabük'te kasap olduğu ve yıllar önce sağ kolunu kıyma makinesine kaptırdığı belirlenen katil zanlısı M. Gerçekçi'nin tek kolunun olmadığı ve protez olduğunu gören ekipler şaşkına döndü.

Karabük Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgusunda olayı itiraf eden Gerçekçi, bugün çıkarıldığı Karabük Cumhuriyet Savcılığı'nca tutuklanarak Karabük Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Katil zanlısının yakalanmasının ardından Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda gazetecilere açıklamada bulunan Karabük Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, kentin huzur ve güvenliği için çalıştıklarını, aydınlatılmayan olaylar olmadığını söyledi. Son cinayetle ilgili olarak katil zanlısını 24 saat içerisinde tespit ettiklerini anlatan Kahraman, "Yakalanması biraz uzun sürdü ama adalete teslim etmekten dolayı mutluyuz. Yapılan titiz çalışma ile cinayeti aydınlatan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 15:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?