18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

KESK'ten mitinge davet

KESK'e bağlı sendika başkanları ve üyeleri, 29 Kasım'da Ankara'da yapılacak olan miting öncesi bir basın açıklaması yaparak Karabük halkını mitinge davet ettiler.


Yapılan basın açıklamasında 29 Kasım'da Ankara'da yapılacak olan mitinge Karabük halkını davet eden KESK yöneticileri, "1994, 1999, 2001 ve bugün Türkiye yıllardır bir krizden çıkıp diğerine giriyor. İktidardaki siyasi partiler değişse de ekonominin kaderi bir türlü değişmiyor. Çünkü iktidara gelen tüm partiler yıllardır aynı siyasal ve ekonomik programı uyguluyorlar. Krizin asıl nedeni de, uygulanan bu siyasal ve ekonomik sistemin ta kendisi. Kriz, neo-liberal kapitalist politikaların krizidir. ABD'den başlayarak, tüm dünyaya yayılan küresel krizin temelinde kar hırsına ve sömürgeye dayalı bir ekonomik anlayış yatmaktadır. Üretimin yerine rantı, kamusallığın yerine özelleştirmeleri, dayanışmanın yerine rekabeti, toplumun yerine bireyciliği koyan bu anlayış, insanlığa aykırı doğası gereği iflas etmiştir. Türkiye'deki emekçi ve yoksul kesimler 2001 yılındaki yaşanan derin ekonomik krizin etkilerinden henüz tam olarak kurtulmadan yeni bir ekonomik krizin girdabına tutuldu.

AK Parti hükümeti görmezden gelse de, mevcut ekonomik tablo, durumun ne kadar kötü olduğunu gözler önüne seriyor. Yüzde 20'leri aşan gerçek işsizlik oranı, dizginlerinden boşalmış şekilde yükselen hayat pahalılığı, çarşı-pazarı etkisine alan ekonomik durgunluk, milyonlarca kişiyi tehdit eden kredi kartı ödemeleri, ödenemeyen çekler-senetler, kapatılan dükkanlar. Bu kara tablo, AK Parti'nin yanlış ekonomik tercihlerinin eseridir. Çünkü AK Parti, iktidara geldiği günden buyana tüm ekonomik tercihlerini İMF direktifleri doğrultusunda, sermayeden yana kullanmıştır. AK Parti, enflasyonu düşürmek adına yıllarca kamu emekçilerine sefalet ücretlerini dayatmıştır. AK Parti, Dünya Bankasını memnun etmek için, çiftçiyi, köylüyü ve halkı açlığa terk etmiştir. Yıllardır ekonominin tüm yükünü sırtında taşıyan emekçi ve yoksul kesimlere bir kez daha krizin fatura edilmesine izin vermeyeceğiz. Kriz bahane edilerek yeni işten çıkartmaların, zamların, vergilerin, ücret indirimlerinin, işsizlik fonunun yağmalanmasının ve yeni baskı yasalarının bizlere dayatılmasına karşı koyacağız. Bizler işsizlik, yoksulluk ve yoksunluk içinde, siyasal baskıların ve antidemokratik uygulamaların cenderesi altında yaşamak istemiyoruz. Bizler emekten yana, eşitlikçi, özgürlükçü, bağımsız ve demokratik bir ülkede barış içinde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bizler kamu emekçileri, işçiler, işsizler, çiftçiler, dar gelirliler, meslek sahipleri, küçük esnaf, emekliler, gençler, kadınlar, kent yoksulları ve köylüler krize, işsizliğe, yoksulluğa ve zamlara karşı, KESK ve DİSK'le birlikte 29 Kasım'da Ankara'da 'Emek, barış ve demokrasi mitinginde buluşuyoruz" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 19:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?