18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

METEF fuarı açıldı

27-30 Mayıs 2008 tarihleri arasında Halk Eğitimi Merkezinde açık kalacak olan Mesleki ve Teknik okulların ve yaygın eğitim kurumlarının tanıtımı amacıyla düzenlenen Mesleki Teknik Eğitim Fuarı (METEF) açılışı tören ile yapıldı.

Açılışa Vali Can Direkçi, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Belediye Başkan Vekili Mehmet Özçelik, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, MHP İl Başkanı Nurhan Barışkan, CHP İl Başkanı Bayram Karadağ, Daire Müdürleri, Okul öğretmenleri ve öğrencileri ile davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Safranbolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin Kafkas Halk oyunu sergilemesi ile devam etti.

Hemen ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler bir konuşma yaparak, "Ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında kalifiye elemanın yetiştirilmesi gerekmektedir. Günümüzde hızlı teknolojik gelişmeler mesleki eğitimin önemini göstermektedir. Nitelikli insan kaynağının temeli üretime katkı sağlamaktır. 9. Kalkınma Planında 2013 yılına kadar mesleki alanda okullaşma yüzde 60 olarak belirlenmiştir. İlimizde bu oran yüzde 47 oranındadır. Hedefimiz mesleki okullarımızın sayısını artırmaktır" dedi.

Toplumsal kalkınmayı gerçekleştirmek için insan gücünün yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu belirten Vali Can Direkçi ise, "Gelişmiş ülkeler arasında yer almak, onlarla bütünleşmek isteyen Türkiye'nin elindeki en önemli kaynak, genç ve dinamik bir nüfus yapısına sahip olan insan gücüdür. Ülkemizin sahip olduğu bu genç ve dinamik insan gücü potansiyeli, diğer ülkelerle rekabet edebilme avantaj sağlayacak en önemli kaynaktır. Ancak bu genç nüfusun mesleki eğitimi ve istihdam edilebilirliği çok önemlidir. Toplumsal kalkınmayı gerçekleştirecek nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinin önemi açıktır. Toplumun hedefleri ve iş çevrelerinin talepleri doğrultusunda bireylere belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılmasını amaçlayan Mesleki ve teknik eğitim günümüzde daha çok önem kazanmıştır.

Günümüzde vasıflı iş gücü uluslar arası platformda da en önemli unsur haline gelmiştir. Yoksa niteliksiz bir nüfus ile dünya rekabet yarışında başarılı olmamız mümkün değildir. Nitelik düzeyi yeterli olmayan işgücü ile küresel pazarda rekabet etmek güçtür. Başarı ve rekabet daha çok bilgi - beceriye bağımlı hale gelmiştir. Bilim ve teknolojide ki gelişmeler tüm ülkelerde insan kaynaklarında aranılan nitelikleri de etkilenmektedir.

Meslek eğitim, çok yönlü kalkınmanın temel amaçlarından birisidir. İnsan kaynağının kalkınma amaçları ile uyumlu olarak eğitilmesi, ülkemizin küresel rekabet gücünün artmasına anlamlı katkı yapacaktır. Yaşadığımız yüzyılda tüm çalışanların teknolojiyi anlayabilecek kadar temel becerilere sahip olmaları, ekip halinde çalışabilmeleri, değişikliklere kolayca uyum sağlayabilmeleri, bilgiyi yorumlayan, kullanan ve yeni teknolojiler üreten insan olmaları, karar verme ve problem çözebilmeleri yazılı ve sözlü iletişim kurabilmeleri, kaliteli ürün ve hizmet üretiminde sorumluluk alabilmeleri beklenmektedir" diye belirtti.

Konuşmaların ardından Safranbolu İMKB Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korosu Türk Halk Müziği Konseri verdi. Hemen ardından Mesleki ve Teknik Okul ve Kurumlar arası Proje yarışmasında Karabük ve Ankara' da düzenlenen proje yarışmalarında dereceye giren okullarla Vali Can Direkçi tarafından plaket ve belgeleri verildi.

Daha sonra 27-30 Mayıs 2008 tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezinde açık kalacak olan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarının açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Vali Can Direkçi keserek, fuar kapsamında öğrencilerin el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği standlar gezildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 18:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?