18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Minik Edanur'u kim vurdu?

4 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU BAŞINDAN VURULDU

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 4 yaşındaki çocuk başından vuruldu. Kız çocuğunun başına isabet eden merminin, atış talimi yapan askerin silahından çıktığı iddia edildi.

İddiaya göre, Safranbolu ilçesi Aşağıçiftlik Kurttepe mevkiinde, babasına ait traktörün romörkünde oyun oynayan 4 yaşındaki Edanur Avcı, bir anda kanlar içinde yere yığıldı.

Bunun üzerine ailesi tarafından Safranbolu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük kız, ilk müdahalenin ardından Karabük Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Ameliyata alınan küçük kız çocuğu, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay yerinin yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki, Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda sabah saatlerinde atış talimi yapıldığı ve küçük kızın başına isabet eden merminin, G3 mermisi olduğu iddia edildi. Öte yandan, kızı morgda olan anne ise hastane önünde sinir krizleri geçirdi.

Çocuğun amcası Ömer Avcı, "Bu işin sorumlularının bir an önce bulunmasını istiyoruz. Biz sürekli uyarı yapmamıza rağmen, atış talimatları bizim insanların olduğu bölgeye doğru yapılıyor. Akşamları dahi izli mermilerden kafamızı koruyarak eve gidiyoruz. Evlerimizin bulunduğu yerlerde mermi kovanları mevcuttur. Bunu ispat edebiliriz. Muhtarlık kanadıyla defalarca başvuru yapmamıza rağmen, atışlar bizim oraya doğru yapılıyor. Bunun hesabının verilmesini istiyoruz. Bizim bir canımız gitti, burada başka canların gitmesini istemiyoruz. Her akşam evimize korkarak gidiyoruz. Genelkurmay'ın bu işi takip etmesini istiyoruz. Bir an önce sorumluların hesap vermesini istiyoruz" dedi.

Karabük Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "04.11.2010 günü saat 10.05 sıralarında Safranbolu İlçesi Aşağıçiftlik Köyü Kurt Tepe Bölgesinde nereden geldiği belli olmayan ateşli bir silahla 4 yaşındaki Eda Nur Avcı isimli çocuğun başından yaralandığı öğrenilmiştir. Yaralı çocuk Safranbolu Devlet Hastanesine sevk edilmiş ve yapılan ilk müdahalesine müteakip Karabük Devlet Hastanesine gönderilerek ameliyata alınmıştır. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı çocuk saat 12.00 civarında vefat

etmiştir. Olay mahallinin 1,5-2 Km. Güney Doğusunda 125 nci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı atış alanlarının da bulunduğu değerlendirilerek soruşturma çok yönlü olarak sürdürülmektedir" denildi.

Hastanede çevik kuvvet polisi de geniş güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili olarak Karabük İl Jandarma ve Safranbolu İlçe Jandarma Komutanlığı, geniş çapta soruşturma başlattı. Sabah 10.00 sıralarında meydana gelen olay sonrası hayatını kaybeden Edanur Avcı'nın başına isabet eden merminin, balistik inceleme ile jandarmanın silahından çıkıp çıkmadığı belirlenecek.

4 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU BAŞINDAN VURULDU
4 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU BAŞINDAN VURULDU
4 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU BAŞINDAN VURULDU
4 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU BAŞINDAN VURULDU
4 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU BAŞINDAN VURULDU
4 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU BAŞINDAN VURULDU
4 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU BAŞINDAN VURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 16:48:03
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 17:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf avcı IP: 95.9.197.xxx Tarih : 14.06.2011 13:38:03

sorumlulardan halen haber çıkmamıştır yanı benim kızıma olan olmuştur