23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Modern mezbahane hizmette

KARABÜK'ÜN MODERN MEZBAHANESİ TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin 2014 kent vizyonu kapsamında yaptırılan modern mezbahane bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

3 Ağustos 2010 tarihinde Yenice Yolu Melise Köyü mevkiinde temeli atılan Karabük Belediyesine ait mezbaha açılışı Karabük Valisi İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve STK temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

30 bin metre karelik bir alana yapılan ve 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Karabük Belediyesi mezbahane içersinde kesimhane, deri depoları, soğuk hava deposu, ileride hayvan pazarı olarak kullanılacak hayvan dinlenme bölümü ve idari bölümler bulunuyor. 1 milyon 65 bin liraya mal olan ve son derece modern ve hijyenik bir ortama sahip olan mezbahanın açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Rafet Vergili, 2014 Kent Vizyonu programı içerisinde işlerini yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Başkan Vergili, " Yapmış olduğumuz mezbahane Karabük'ün güzelleşmesi ve hem de çok sıhhi bir et kesim yerine sahip olmuş oluyoruz. İnşallah bundan sonraki hizmetlerimiz de bu şeklide devam edecektir. Mezbahamız 30 bin metre karelik bir alana kurulmuştur. Maliyeti 1 trilyon 65 bin TL'dir Bizler bu tür çalışmalarımızın yanı sıra yakında Türkiye'nin belki en güzel minibüs duraklarının açılışını yapacağız. Kütüphanemizin ihalesini yaptık 24 saat açık bir kütüphanemiz olacak. Meydan projesi ile birlikte merkezin güzelleşmesini tamamlamış olacağız. Hal binası ile ilgili çalışmamız da devam ediyor. İnşallah 2011 yılı sonunda veya 2012 yılının ilk ayında bölge hali olacak şekilde hal binamızın açılışını da gerçekleştireceğiz. Biz hizmetlerimize devam ediyoruz, Karabüklülerden bu hizmetlerimi yaparken dualar bekliyoruz. İnşallah bizleri dualarınızla desteklersiniz" diye konuştu.

Karabük'te çeşitli firmaların hayvancılık alanında çok büyük yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Vali İzzettin Küçük ise, mezbaha açılışının bu döneme denk gelecek şekilde açılışının gerçekleştirilmesinin kendisini son derece mutlu ettiğini belirterek, mezbahanın hayvancılığın gelişmesinde önemli rol oynayacağını vurguladı.

Son olarak Pazaryeri açılışında bir konuşma yaptığını hatırlatan Vali Küçük, Karabük'te bundan sonra özellikle 2011 yılında devamlı temel atma ve açılış törenleri olacak dediğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlar mutluluk verici olaylar. Karabük her gün her hafta bir önceki güne ve haftaya göre mesafe alıyor bu çok önemli. Yani ilimizin kat ettiği mesafe diğer illere göre daha hızlı. Görüyoruz her yerde çalışma var. Karabük halkı buna layıktır. Muhlistir, olgundur, devletine ve milletine bağlıdır. Mezbahanın yapılması ve açılması da büyük bir tesadüftür. Çünkü bizim hayvancılığımızın gelişmesi aşamasına denk gelmiştir. Eflani bölgesinde bir firmamız hayvan yetiştiriciliği ile ilgili olarak köylülerimizle beraber büyük bir yatırım atağına girdiler. Eskipazar'da 100 dönümlük bir araziyi bir şirkete tahsisat yaptık. Bahar aylarında yaklaşık bin hayvan getirecek. Yine 3 Nisan şirketimizin de kredi sözleşmeleri tamamlandı. Bizim hayvancılığımıza burada ki uygun gelişmelere paralel olarak bu mezbahada açıldı. En son modern teknolojilerle donatılmış bölgeye hitap edebileceğine inanıyorum"

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde mezbahanın açılışı gerçekleştirildi. Açılışta mezbahada kurban olarak adanan ilk kesim gerçekleştirildi. Vali İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Rafet Vergili'den kısa bir mezbaha gezisi gerçekleştirerek bilgiler aldı.

KARABÜK'ÜN MODERN MEZBAHANESİ TÖRENLE HİZMETE GİRDİ
KARABÜK'ÜN MODERN MEZBAHANESİ TÖRENLE HİZMETE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 19:21:01
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 14:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?