18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Ovacuma kıl payı kurtuldu

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Ovacuma Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Deniz, ''Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'' (ADNKS) sonrası nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin köye dönüştürülmesi kapsamından kıl payı kurtulduklarını söyledi.

2006 yılı Ağustos ayında yaptıkları referandum sonucu 2 köyü mahalle yaparak köy olmaktan kurtulduklarını söyleyen Başkan Abdullah Deniz, "Nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin köye dönüştürülmesi ile ilgili yasa 2003 yılı Temmuz ayı içersinde çıkmıştı. 2006 yılında yapmış olduğumuz referandum ile 2 köyümüzü mahalle yaparak nüfusumuz 2 bin 513 çıktı. 2006 yılı Kasım ayı içersindeki nüfus sayımı içersinde 2 bin 513 olan nüfusumuz 2 bin 230'a düştü. Bu haliyle belediyemiz kapanmaktan kurtuldu. Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı açıklamada bizim ismimizde vardı. Ancak yaptığımız araştırmada bizim beldemizin ismi olmadığı anlaşıldı ve beldemiz köy olmayacak" dedi.

"Bizler siyasi amaç gütmeden hiçbir surette o gözle bakmayan bir kurumuz" diyen Başkan Deniz açıklamaların şunları kaydetti: "Burada hiçbir şekilde siyaset olmaz. Belediyemizin 2 binin altına düşüp köye dönüştürülmesi sorunları gündeme gelince, hükümete sunduğumuz projelerde desteğimizi tam göremedik. Belediyelerde her şeyin başı imardır. İmar olayı çözülemedi. 2006 yılı sonu itibari ile belediyemiz köye dönüşülmekten kurtulmuştur. Bu yıl imar sorunu çözüldüğü zaman yatımlarımız devam edecektir. Yol çalışmalarımız ve stabilize çalışmalarımız devam ediyor.

Altyapı ile ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor." 4 tarafı ormanlarla kaplı Ovacuma beldesinin artık kalkınması için doğa turizmini hayata geçirmek olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Deniz, "Yöremizde doğasıyla ormanıyla, ağaçlarıyla Ulu yaylamız var. Burayı yerli ve yabancı turizme açmak için çalışma yapıyoruz. Şuan bu yaylada Boğaz içi Üniversitesi öğrencileri bu bölgeyle ilgili geniş kapsamlı araştırma yapıyor. Ulu yaylaya ulaşım yönünden büyük sıkıntı çekiyoruz. Yaylada şuan bulunan orman evleri var. Yaylaya elektrik hatları da çekerek açılışını yapacağız. Turizmcileri bölgeye çekebilmek için önce yol sorununu çözmemiz lazım. Bu yaz inşallah yaylamız ile ilgili tüm sorunlar biterek doğa turizmine açacağız. Orman geliri dışında geliri olmayan bir yer olan Beldemizde doğa turizmi gelişimi ile kalkınma hızla olacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 18:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?