21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Ruhsatsız avcılar yakalandı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak av yapan 4 kişi yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, merkez av komisyonu kararları doğrultusunda Aşağı Çiftlik köyü ve Düzce kanyonu denetim yaptıkları esnada ruhsatsız tüfek bulundurma ve av belgesi olmadan av yapan M.G., A.S., R.A. ve R.E. isimli şahısları suçüstü yakaladı.


Kaçak av yaptıkları tespit edilen 4 kişi ile birlikte bir adet tek kırma, 2 adet çifte ve 1 adet otomatik av tüfeği ve bunlara ait malzemelerle birlikte, avlanan tavşan ve malzemeler, Çevre Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nihat Andaç, ruhsatsız ve yasak avlananlara göz açtırmayacaklarını belirterek, "Öncelikli görevimiz avcıların bu konuda cezai işlem görmemeleri için eğitim çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu konuda halk eğitim merkezlerinde kurslar açtık ve halen de açmaktayız. Tüm bu eğitim ve uyarılarımıza rağmen av yasağını delenlere karşı yürütülen çalışmalar devam etmektedir.

Eğitim çalışmalarımız yanı sıra av yasağını delen avcılara yönelik çalışmalar da devam edecek. Aldığımız ihbarı ve duyumları değerlendirerek av yasağını delen avcılara taviz vermeyeceğiz" dedi.


Andaç, yakalanan avcılar hakkında ruhsatsız tüfek bulundurma ve av belgesi olmadan avlanma suçundan, silahlara el konularak yasal sürecin başlatıldığını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 21:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?