18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Safranbolu'ya hayran kaldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) İstanbul Başkonsolosu, Sharon Anderholm Wiener, eşi ile birlikte Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesine geldi.

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirasları listesine aldığı Safranbolu'nun tarihi mekanları ile konaklarını gezen ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Wiener, ilçede gazetecilere yaptığı açıklamada, 1970'li yıllarda da Türkiye'de 3 yıl yaşadığını söyledi. Türkiye'de yaşadığı o yıllarda Safranbolu'nun tanınmadığını, diplomat olarak 2007'de geldiğinde ise tarihi ilçenin adını duyduğunu belirten Wiener, şunları söyledi:
''Safranbolu ile ilgili olarak daha sonra araştırma gereği duydum ve hayran kaldım. Eşimle birlikte bugün gelme fırsatımız oldu. Ülkemde herkese Türkiye ve tarihi yerleriyle ilgili tanıtım yaparak, buraya davet ediyorum. Ülkemden ülkenize gelen turist sayısı her geçen yıl artıyor.''
Gazetecilerin 'Safranbolu'dan konak almayı düşünüyor musunuz? ' sorusuna Başkonsolos Wiener, ''Bütçemiz çok sınırlı, konak almamız zor. Restorasyon konusunda yardım ise resmi konu. ABD, UNESCO bütçesi üzerinden bu yardımları yapıyor'' yanıtını verdi.
Daha sonra Kaymakamlar Evi'ni gezen Wiener'e, Kaymakam Gökhan Azcan ve Belediye Başkanı Necdet Aksoy Safranbolu maket evi hediye etti.
Başkonsolos ve eşi, ilçenin tarihi konaklarını gezdikten sonra akşam yemeklerini de ilçede yiyerek, İstanbul'a hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 12:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?