18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

'Sanayi tesisleri yerinde kalacak'

MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, şehir içinde bulunan sanayi tesislerinin şehir rdışına çıkarılıp çıkarılmayacağı yönündeki söylentileri değerlendirdi.

Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Başkanı seçilmesi halinde şehir içindeki sanayi tesislerini şehir dışına çıkartmayacağını belirtti.

Karabük'te her belediye başkanlığı seçimi döneminde şehir içindeki sanayi tesislerinin seçilecek belediye başkanı tarafından şehir dışına çıkartılıp-çıkartılmayacağı konusunda bir değerlendirmede MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili yaptı. Vergili, Belediye Başkanı seçildiği taktirde sanayi tesislerinin şehir dışına çıkarılmayacağını söyledi.

Vergili, "Karabük Belediye Başkanı seçilmem halinde sanayi tesislerini şehir içinden sökemem bunuda şimdiye kadar kimse yapamamış. 70 seneden bu yana her gelen belediye başkanı sanayi tesislerini dışarı çıkartıyor, kim çıkarttı hiç kimse çıkartamadı, çıkartamazda. Ben çıkartabilirmiyim, bende çıkartamam. Ama onlar bir gün kendisi çıkar. Çevre kirliği ve hava kirliliği diyoruz. Biz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımız döneminde 6 tane hayati konunun üzerine gittik ve mevcut hükümetten söz aldık.

Karabük'ün doğal gaz hattı 1993-1995 yılları arasında tamamlanması gerekiyordu, biz bu konuyu o yıllarda programa aldırdık. 13 yıl geçti, 14. yıla giriyor şu anda hala Karabük'e doğal gaz gelmesi konuşuluyor. O günkü bürokratlar ve milletvekilleri konunu üzerine eğilmediler programdan çıkartılmış. Programdan çıkartılıyor, yeniden programa alınıyor. Eğer doğal gaz Karabük'e 1995 yılında gelmiş olsaydı. Şehir içinde tesislerin dışarıya çıkıp çıkmayacağı ve hava kirliliği konuşulmazdı. Bu konuların konuşulmaması için çok hızlı bir biçimde doğal gazın hayata geçmesidir. Doğal gaz hayata geçmiyorsa bile şehir içindeki sanayi tesislerinin fuloil yakımını durdurup, depolanmış doğal gazı yakaraktan faaliyetlerine devam etmesi sağlanması gerekir. Bu çok basit bir olay bunu her fabkira kendisi yapar maliyet açısındanda hiçbir fark yok. Biz sadece bir şart koyarız şehir içersindeki fabrikalar doğal gaz yakacaktır diye. Bu problemi zaten çözmüş olursunuz. Bir gün bakarsınız oradaki araziler daha çok rant getiriyor oradaki araziler daha iyi para getiriyor, fabrikasını kendisi söker.

Şehir içindeki sanayi tesislerini çıkması ancak bu şekilde olur. Şunuda belirtmek istiyorum sanayi tesislerinin sahipleri çok kısa sürede de kendileri sökerler. Niye oradaki arazi daha çok para edecek. Dışarıya taşıması çok daha hesaplı olacaktır, yoksa hiçbir belediye başkanı ben bunu söküyorum diyemez, buyursun söksün. Bunun çok değiş formülleri var. Taşınacak olan arsalara para kazandırmadığın sürece o fabrikada oradan sökülmez. Bunu 70 senedir kimse sökememiş. Her gelende 'çıkartacağım' dedi, ben çıkartamayacağım onlar kendisi alıp gider" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 22:29:00
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 22:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet yılgın IP: 85.98.232.xxx Tarih : 22.12.2008 20:29:48

siz sayın vergili.iş yerinizden kriz bahanesıyle cıkardıgınız o kadar işcinizin hakkını nasıl odeyeceksınız.adil karadag ın akrabaları ve kendı getırdıgı adamlar sıze oy versın.hos oda baska partıden aday ya