18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Şehit ailelerine ziyaret

AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı ve Belediye Başkanı Hüseyin Erer beraberinde Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte Şehit Aileleri Derneğine ziyarette bulundu.

Başkan Erer, Şehit Aileleri Derneğinin normal bir sivil toplum kuruluşu olarak kabul edilemeyeceğini vurgulayarak "Şu an seçim zamanı. Bu sözlerimi siyaset ile yorumlamayın. Bizler bugün buraya oy istemeye asla gelmedik, istemeyiz de. Bizler mümkünse sadece duanıza talibiz" dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı Hüseyin Erer, "Bizler burada rahatça gezebiliyorsak, çoluk çocuğumuzla Ezan-ı Muhammet'in sesi ile ay yıldızlı bayrağımızın altında büyütebiliyorsak, bunu sizin çocuklarınızın bu vatan için canlarını feda etmesine borçluyuz" diyerek şunları söyledi:

"Şu ana kadar sizler için ne yapmışsak, sizlerin yapmış olduklarınızın karşılığınızı ödeyemeyiz. Şehit Aileleri Derneğini bizler ayrı bir yere oturtuyoruz. Ben Orman İşletme Müdürlüğü zamanında derneğiniz üyesi idim. O zamandan beri ilişkilerimiz devam etmektedir. Bizler elimizden gelen her türlü desteği gücümüzün yettiğince verme çabası içersinde olduk. İlk olarak üçevlerin oraya Karabük Şehitleri Ormanı kurduk. Ardından da Karabük'ün değişik yerlerine Şehitler Ormanları kurduk. Belediye başkanı olduktan sonra da yine Şehit Ailelerinden bize gelen her türlü talebi elimizden geldiğince yerine getirmeye çalıştık.
 
Dönem dönem belki gecikmeler olmuş olabilir. Ama bizim Şehit Aileleri Derneğine ve ailelerine bakış açımız belli. Bunu sizler daha iyi biliyorsunuz. Buradan önce 100 Evlerdeki eski yerinizde hizmet vermenizi içimize sindiremiyorduk. Orada kira sorunları da gündeme geliyordu. Bu bina yapıldı ve Muharip Gaziler Derneği ile Şehit Aileleri Derneğine tahsis edildi. Son olarak ta hizmet binanızın önüne şehit olmuş ve silahını bırakmamış bir askere, yaralı bir askerin başında beklediğini simgeleyen bir anıt yaptırdık. Yöremiz heykeltıraşlarından Erol Sürmen'in dört ay boyunca keski ve çekiçle yapmış olduğu anıttır. Bir çok konuda talepleriniz oldu. Bizler elimizden geldiğince bunları yapmaya çalıştık. Bizim yaptıklarımız, sizin çocuklarınızın yaptıklarının karşılığı olmadığı gibi milyonda biri dahi olamaz. Bundan sonra da konumumuz ne olursa olsun her zaman yanınızdayız."

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 16:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?