22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Tarih çatısına kavuşuyor

Ulusal Ahşap Birliği, ’Tarihe Sağlam Bir Çatı’ kampanyası adı altında ahşap evlerin çatılarının onarımlarının tarihe uygun bir şekilde yapılması için, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne (ZKÜ) bağlı Safranbolu Meslek Yüksekokulu Ahşap Kültürlü Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin konularını inceledi.

Ulusal Ahşap Birliği (UAB) üyeleri, Safranbolu yerel yöneticileri ile şehir mimarları, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir araya geldi. UAB Başkanı Prof. Dr. Nurgün Erdin ve Yönetim Kurulu üyeleri, ahşabın işlenmesi, korunması, restore edilmesi ve kurdukları birlik hakkında katılımcılara geniş kapsamlı bilgiler verdi.

Başkan Erdin yaptığı açıklamada, yapı elemanları üretimi yapan ve üretimine emek veren kişilerle tanışmak ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Dünya Miras Şehirleri arasında yer alan Safranbolu’ya geldiklerini belirterek, "Tarihi doku ve kültür varlıklarının korunması ile yenileme projesi başlatmış bulunmaktayız. Bilgi alışverişlerimizin asıl amacı ahşap enstitüsü kurmaya yöneliktir. ZKÜ Safranbolu Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan ve YÖK tarafından onaylanan ahşap enstitüsüne olan katkılarımız devam edecektir. Safranbolu, ahşap kültürünün en zengin olduğu ve günümüze kadar korunduğu ender şehirlerden bir tanesidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2005 Pazartesi 16:07:18
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 14:50:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?