18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali iftarını simitçinin evinde açtı

Karabük Valisi Nurullah Çakır, ilk iftarını maddi durumu iyi olmayan bir ailenin evinde açtı.


Karabük Valisi Nurullah Çakır, Atatürk Mahallesi'nde ikamet eden, sosyal güvencesi olmayan ve geçimini simit satarak sağlamaya çalışan iki çocuk babası İsmail Özkan'ın evinde iftarını açtı.

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın üst düzeye ulaştığı özel günler olduğunu belirten Vali Nurullah Çakır, "Ramazan ayı nedeniyle kimsesizleri, dul ve yetimleri, yoksulluk içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan vatandaşlarımızı unutmamalı ve onlara elimizden gelen her yardımı yapmalıyız.

Onları sık sık ziyaret etmeli ihtiyaçlarını gidermeliyiz. Bu anlamda valilik olarak biz imkanlarımız ölçüsünde gerekli yardımlarda bulunuyoruz. Tabii ki bunlar yeterli olmuyor. Bu anlamda durumu iyi olan hayırseverlerin bu vatandaşlarımıza yardım elini uzatması her şeyden önce bir insanlık görevidir. Ben tüm Karabüklülere çok teşekkür ediyorum" dedi.


Karabük'ün bu anlamda çok hassas bir il olduğunu anlatan Çakır, sözlerine şöyle devam etti: "Yardımlaşma ve dayanışma olgusunun yüksek olduğu bir kent. Ben hayırsever vatandaşlarımızın zaten var olan bu yardımlarını Ramazan ayı nedeniyle artırarak sürdürmelerini bekliyorum. Tüm Karabüklülerin Ramazan ayını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum."


Geçimini simit satarak ve Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yardımları ile sürdürmeye çalışan İsmail Özkan, Vali Nurullah Çakır'ın kendilerine böyle anlamlı bir ziyarette bulunmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.
Vali Nurullah Çakır, ziyaret nedeniyle geldiği mahallede vatandaşların sorunlarını dinledi, Özkan Ailesinin çocuklarına çeşitli hediyeler verdi

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 15:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?