21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Zamanı gelince dükkanlar boşalacak

Belediye Başkanı Rafet Vergili düzenlediği basın toplantısında özellikle Menderes Caddesi'nde bulunan üst geçit dükkanların boşaltılması ile ilgili olarak kesin ve net konuşurken, bu konuda taviz verilmeyeceğini belirterek,"Burası geçici dükkanlar.

KARES 'bir sene sonra bu dükkanları boşaltın' diye yazıyı yazdı ama arkadaşlarımız ben çok iyi biliyorum ki bir yıl içersinde bu problemi çözmezler son bir ayda gelirler biz ne yapacağız diye. Hiç kimse kusura bakmasın ben boşaltırım o dükkanları. Benim projelerimin içerisinde o dükkanların boşalması gerekiyor" dedi.


Vergili açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bir yılları var. Herkes önlemini alsın. Karabük'te dükkan yok değil ki. Karabük'te mağaza yok değil ki. Şimdi buraya geçici olarak bu dükkanlar yapılmış, KARES de bir dahaki sene 20 Ağustos'a kadar burayı bitirmek için söz verdi o da bitirsin, bu arkadaşlarımızın bir yılı var önlemlerini lütfen alsın. Kendilerine çalışabilecekleri yerleri bulsunlar şu anda nasıl kiralıyorlarsa Karabük'te kiralık bir sürü yer var. Bir yıl sonra hiç kimseyi sıkıntıya sokmasınlar. Ben KARES'ten tebligatları aldım onlara söylemiş olduğum son tarih bir hafta dahi uzatmamak. Kesin kararlıyım bir hafta dahi uzatmayacağım. Kütüphanenin yapılması lazım, yukarıdaki dükkanlar öyle meydanın yapılması lazım. Aşağı tarafta dolmuş duralarının ve üst geçit'in tamamlanması lazım. Benim olmazsa olmaz projelerim bunlar eğer o dükkanlar oradan kaldırırsak şehir içi trafiği problemi hemen çözülür. Bütün park alanını aşağıya alacağım. Burayı trafiğe kapatacağım üç noktadan da yürüyen merdivenlerle vatandaşı buraya çıkaracağım. Otoparktan da pasajların içerisine bütün vatandaşları yürüyen merdivenlerden çıkaracağım."


"YAPABİLECEKLERİMİZ SINIRLI"
100. Yıl Mahallesi'nde kurulacak olan baz istasyonuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Başkan Vergili mahalle halkının yanında olduğunu belirterek, "Baz istasyonu ile ilgili bizim yapabileceklerimiz sınırlı. Ellerindeki yetkilere göre, genelgelere göre belediyeye hiç müracaat etmeden baz istasyon kurma yetkileri var. Biz belediye olarak mahallenin içinde olduğundan dolayı elimizden geleni yaparak mühürleme işlemlerini yaptık. Tahminime göre onlar yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye gidecekler bu konu ile ilgili sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz ama hukuki yönden başarılı olabileceğimize de fazla inanmıyorum. Genelge açık ve net burada mahalleli baz istasyonuna tepkisini gösterdi. Biz mahalle halkı ile beraberiz. Onlarında bu konuda biraz duyarlı olmalarını bekliyorum. Bizimle irtibat kurarlarsa biz boş olan bir yeri müşterek olarak tespit etsek bence daha iyi olur. Bizimle böyle bir irtibata da geçmediler. Zaman içerisinde çözülecek bir konu, iyi niyet kuralları daha fazla çalışması lazım" diye cevapladı.


"HALK KARAR VERİR"
Yenişehir Atatürk Anıtı'nın eski haline getirileceği yönündeki söylemlere ise Başkan Vergili, "Çok yakında kent konseyi çalışacak. Bu tür işleri kent konseyine bırakmamızda fayda var. Her şeyi belediye başkanı olarak olur veya olmaz derse, biz kendi görüşümüzü yansıtmış oluruz. Toplumun görüşünü değil.Biz her şeyi toplumla paylaşacağımızı belirtmiştik. Bir kısım anıtın eski haline gelmesini ister, bir kısım böyle kalmasını ister. Ama bana sorarsanız eski hali daha güzel diyebilirim. Bu ve buna benzer işleri kent konseyine bırakacağız. Yakında kent konseyi en iyi şekilde çalışacak. Kent konseyi belki bu konu ile ilgili kendi arasında bir komisyon kurabilir. Kent konseyinde Ticaret Odası, Esnaf odaları, bazı dernekler olacak. Bur da kent konseyinin güzel bir tarafı da şu izleme komisyonları kurulabiliyor, yaptırım komisyonları kurulabiliyor. Kent konseyinin kurulması ile bir çok işin yapılabileceğini tahmin ediyorum. Sizlerinde belirttiği gibi anıt meselesi. Karabük'te birileri bir şeyleri ortaya atıyor, bütün bu konular hakkında kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Bu da doğru olmayan bir metot. Ortaya atılan fikir basın yolu ile Karabük'e tanıtılmaya çalışılıyor. Bu tür konularda herkes fikrini ortaya koysun sadece belirli bir kesim değil" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 22:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?