18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Köylülerin tapu sevinci

Karabük merkeze bağlı Kahyalar Köyü'nde tapu sevinci yaşandı. 

Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından 12 Nisan 2004 tarihinde başlatılan çalışmalar neticesinde, 5 mahalleden oluşan Kahyalar Köyü kadastroya girdi. Kahyalar Köyü Pirinçlik Mahallesi'nde düzenlenen bir törenle köy halkı, ev ve arazilerinin tapularını aldı. Törene, Karabük Valisi Cemalettin Sevim, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Akman, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Tapu Kadastro İl Müdürü Mustafa Kanbur, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Seyfettin Dikmen ile köylüler katıldı.
 
Karabük Valisi Cemalettin Sevim, köylerin yol, su ve kanalizasyon sorunlarının mutlaka çözüleceğini ifade ederek, "Köylülerimizin hayati önem arz eden sorunlarını yakından biliyoruz. Bu nedenle öncelikli olarak köylerdeki tapu işlemlerini tamamlıyoruz. Kahyalar Köyü'nün su ihtiyacını karşılamak için KÖYDES projesi kapsamında 9 kilometre hat açılarak, 73 bin 414 YTL harcama yapıldı. Köylülere 10 bin YTL desteğiyle içme suyu evlerde yeterli hale getirildi. 210 metre kanalizasyon borusu vererek bu sorununu da çözdük. Bu güzel hizmetler hükümetimiz tarafından köylülerimize getirilmektedir. 2005 yılı içinde il genelinde 274 köyün kadastro çalışmaları ihale edilecektir" dedi. 

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ise, köylerdeki alt yapı sorunlarını herkesin iyi bildiğini belirterek, sağlıklı nesiller için sağlıklı içme suyunun önemine işaret etti. 

Tapu Kadastro İl Müdürü Mustafa Kanbur, 12 Nisan 2005 tarihinde başlatılan kadastro çalışmaları sonucunda 14 bin 45 dönüm arazide bin 756 adet parsel belirlendiğini ve bin 715 parsel tapusunun dağıtılacağını belirterek, tapuların teminat ve güvence olarak krediler için kullanılabileceğini, tarla ve bahçe sınırlarından düşülen itilafların kendilerince çözüleceğini söyledi. 

Yapılan konuşmaların ardından Kahyalar Köyü'nde 140 köylünün tapusu Karabük Valisi Cemalettin Sevim, Garnizon Komutanı Jandarma Albay, Hüseyin Akman, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Tapu Kadastro İl Müdürü Mustafa Kanbur tarafından köylülere dağıtıldı. 

Tapularını alan köylüler, uzun yıllar sonunda kullandıkları arazilerin tapularını almalarının kendilerine bayram sevinci yaşattığını belirterek, yetkililere teşekkür etti.
.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 21:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?