18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Başkan'dan 2 yıllık değerlendirme

Karabük'ün Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı Nihat Cebeci, yazılı bir açıklama yaparak, 2 yıllık görev süresini değerlendirdi.

Safranbolu'nun tarihsel ve kültürel çevre korumacılığında gösterdiği çabalarla ülkede önemli bir yer edindiğini ve UNESCO'nun Dünya Miras Şehirleri Listesi'ne girmeyi başardığını söyleyen Belediye Başkanı Nihat Cebeci, ilçede uluslararası düzeyde çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Göreve geldiği 2 yıllık süre içinde verdikleri sözlerin tümünü yerine getirmek için çalıştıklarını kaydeden Cebeci, "Dünya Kenti Safranbolu, 20 yıl öncesinin sorunlarıyla boğuşmaktaydı. Kimsenin cesaret edemediği bu çığ gibi büyümüş sorunlara 15 meclis üyesi arkadaşımla beraber tarih vererek çalışmalara başladık ve şimdiye kadar yüzümüz kara çıkmadı. Safranbolu şantiye alanına dönünce çok eleştirildik ancak Safranbolulular bizim ne yaptığımızı biliyordu, hep arkamızda durdular, sabır gösterdiler. Çalışma arkadaşlarımla, hükümetimiz ve Safranbolulular ile birlikte her seçim döneminde malzeme edilip sonradan unutulan dünya kenti Safranbolu'da 20 yıl önce çözülmesi gereken kanalizasyon ve su gibi sorunları tarihe gömdük. Bütün amirlik binalarımızı yeniledik, yeni terminali hizmete soktuk, yeşillendirmeye önem verdik. İmar planında park görünen her yere park yaptık, şehir girişlerini düzenledik, temizlik konusunda daima titiz davrandık. Şehrin su şebekesini yüzde 90 oranında yeniledik" dedi.

Safranbolu'da daha birçok hizmeti hayata geçirdiklerini kaydeden Cebeci, dünyanın en büyük kuruluşlarından UNESCO'nun Safranbolu Belediyesi'ni 2004 yılında en aktif üye ilan ettiğini de hatırlatarak, bunun ise yaptıklarının karşılığı olduğunu ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 20:20:16
Güncelleme :4 Nisan 2006 Salı 20:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?