6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Aybastı ilçesine YİBO yapılıyor

Ordu'nun Aybastı ilçesine Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) yapılması için belediyeye ait arsanın İl Özel İdaresi tarafından satın alınmasına karar verildi.


İl Genel Meclisi 3. birleşim toplantısında Aybastı ilçesi Ortaköy Mahallesi Ağlağıda mevkisinde mülkiyeti Aybastı Belediyesi'ne ait taşınmazın üzerine YİBO binası yapılmasına ilişkin teklif görüşüldü. Aybastı Belediyesi İl Encümeni kararı ile 2 yıl içerisinde yatılı bölge okulu yaptırmak kaydıyla söz konusu taşınmazın 100 YTL karşılığında İl Özel İdaresi'ne satılması konusu görüşülerek karara bağlandı.

Buna göre söz konusu 7 bin 745 metre karelik arsaya 2 yıl içerisinde okul yapılarak eğitim-öğretime başlanması planlanıyor. Konuyla ilgili bir konuşma yapan Aybastı İl Genel Meclisi Üyesi Ali Rıza Yaşar, Aybastı'da okullaşma oranının çok düşük olduğunu söyledi.

Mevcut okulların da dernekler vasıtasıyla yapıldığını belirten Yaşar, "Okullarımız derme çatma binalardan oluşmaktadır. Köklü okulların yapılmasına gerçekten Aybastı'nın ihtiyacı var. Bu nedenle alınan kararın Aybastı için çok hayırlı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Ordu Kent
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 16:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?