6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Engellilerin çiçeği Temmuz'da açacak

Sakatlar Derneği Ordu Şubesi ile Ordu Üniversitesi (ODÜ) tarafından hazırlanan ve engellilerin kesme çiçek üretimini öğretmeyi hedefleyen proje kapsamında ilk çiçeklerin temmuz ayında hazır olacağı açıklandı.

Avrupa Birliği TR 90 Düzey 2 Kalkınma Programı Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Projesi'nden kaynak almaya hak kazanan engellilere serada kesme çiçek üretimini öğreterek üretime katılmasını hedefleyen projeye için fondan gelecek para bekleniyor. Alan ve malzeme temini çalışmalarının son aşamaya geldiği proje kapsamında başvurular halen devam ediyor. Nisan ayının sonuna kadar kayıt yapacak olan Sakatlar Derneği Ordu Şubesi, 30 kişilik ilk grup için 4 aylık kurs süresini tamamladıktan sonra 2. grubun eğitimlerine ağustos ayında başlatacak. Eğitim süresince servis aracı ile evlerinden alınacak olan engellere bir miktar eğitim harçlığı verilecek.

Sakatlar Derneği Ordu Şubesi Başkanı Lütfü Vural, engellilerin toplumda tüketen değil, üreten olması gerektiğini söyledi. Vural, kendi ayakları üzerinde durmak için ellerinden geleni bundan sonra da yapacaklarını ifade ederek, "Biz bu proje ile ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik. Ancak işsizlik sorunu engellilerimiz için büyük bir problem olarak devam ediyor. Engellilerimiz iş verilmesini istiyoruz. İş verenlerden mecburiyetten değil gönüllü olarak iş vermesini bekliyoruz. Biz söz veriyoruz, en az sağlam insanlar kadar o iş yerine katkı sağlayacağız. Çünkü topluma yük olmadan kendi ayaklarımız üzerinde durmak için çalışıp üretmeliyiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 16:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?