4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Bakırcı'dan fırıncılara gözdağı

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, fırıncılara son kez seslenerek ekmek gramajını arttırmalarını istedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı bugün düzenlediği basın açıklamasıyla ekmek gramajını düşüren fırıncılara seslenerek gramajı arttırmalarını aksi taktirde belediye olarak ucuz ekmek çıkartacaklarını söyledi.

Bakırcı, Giresun’dan Artvin’e kadar yaklaşık 50 fırından alınan ekmek numuneleri önünde yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda ekmek fiyatlarını arttırmak isteyen fırıncılar bunu başaramayınca 250 olan ekmek gramajını 200 grama düşürmüşlerdi. Rize Belediyesi olarak Giresun’dan Artvin’e kadar 50 farklı fırından ekmek numuneleri aldık. Yaptığımız incelemede gramajına göre ekmeğin en yüksek fiyatla Rize’de satıldığını tespit ettik. Rize’de çevre illere göre ekmek yüzde 20 oranla daha fazla fiyatla satılıyor. Bir ekmek fırından 35 yeni kuruşa çıkarken, bizim evimize 50 yeni kuruş olarak giriyor. Bir bakkal ekmekten 15 kuruş kazanıyor. Ben daha öncede uyarmıştım. Son kez uyarıyorum. Fırıncılar ekmek gramajını eskiden olduğu gibi 250 grama çıkartsın. Aksi taktirde Rize Belediyesi olarak bir fırın ile anlaşıp yada dışardan Rize’ye ekmek getirtip ucuz ekmek satacağız” dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 18:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer kasap IP: 85.104.191.xxx Tarih : 17.04.2008 21:09:15

sayın başkan ekmek hakkında cıkıp bolkeseden atıyorsun fıyatlardan haberın varmı 95 ytl ye dolan arabanın deposu 140 ytl ye doluyor sayın başkan bufırınlardan bınlerce ışcıyemek yıyor sızın gecım nedırhaberınız var mı burasırıze turkıyenın yenı başkentı ben ışcıyım fırında bana işverın kolaysa ışsılere ış bulun ışcılerın ekmeğıyle uğraşmayın onumuz secım