4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Bal üreticilerine önemli uyarı

Rize Valisi Kasım Esen, yapılan analizlerde bazı ballarda sanayi artığına rastlanıldığını belirterek üreticileri uyardı.

Vali Esen, Rize’de üretilen ballarda yapılan analizlerde sanayi artığına rastlanıldığını belirterek yaptıkları incelemede buna üretimdeki bir takım hataların neden olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Bal üreticilerini bu konuda dikkatli olmaya çağıran Vali Esen, “Rize’de üretilen balları analiz ettirdiğimizde bazılarında sanayi atıklarına rastlandı. Bunun nedenlerini araştırdığımızda araştırdığımız da, bal mumunu saklarken kullanılan naftalin ile bal sağımı sırasında kullanılan dumanın plastik atıklarından yapıldığı gördük. Üreticilerimizin bu iki konuya dikkat etmelerini istiyoruz” dedi.

Organik bal üretimi yapılan bölgelerde de üreticilerin suni tatlandırıcı yiyecek atıklarını, poşetlerini, ambalajlarını yerlere atmamaya özen göstermesini isteyen Vali Esen, Rize’de arıcılığın sağlam temeller üzerinde oturması için herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 19:03:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?