4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Rıfat yanlış teşhis kurbanı

Bağışlanan organları iki kişiye hayat veren minik güreşçi Rıfat Tatlıtürk'ün yanlış teşhis kurbanı olduğu anlaşıldı.

Rize'nin İyidere ilçesinde Dursun Ali Erbaş Güreş Okulu'nda yatılı eğitim görürken 2 Nisan 2008 gecesi rahatsızlanarak Rize'de hastaneye kaldırılan ve bitkisel hayata girdikten sonra Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde 5 Nisan 2008 günü hayatını kaybeden Rıfat Tatlıtürk'e Rize'de yanlış teşhis konulduğu ortaya çıktı.

Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Tatlıtürk'ün ailesinin talebi üzerine Rize Valiliği soruşturma başlattı. Rize Valiliği tarafından yürütülen soruşturma neticesinde Tatlıtürk'ün ölümünde bir doktor ve güreş öğretmeninin ihmali bulunduğu anlaşıldı. Yapılan incelemede Rize'de E.A. isimli bir doktor tarafından Tatlıtürk'e ilk olarak soğuk algınlığı teşhisi konularak dinlenmesi için geri gönderildiği anlaşıldı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, İyidere Dursunali Erbaş Güreş Eğitim Merkezi'nde yatılı ve lisanslı güreş sporcusu Rıfat Tatlıtürk'ün ölümü üzerine valilikçe soruşturma açıldığı belirtilerek "Açılan soruşturma sonucu ihmali görülen bir doktor ve beden eğitimi öğretmeninin mahkemede yargılanması 20 Mayıs 2008 tarihli kararla valiliğimizce uygun görülmüştür" denildi.

Rıfat Tatlıtürk'ün ölümünden sonra ailesi tarafından bağışlanan organları Ömer

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 16:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?